Nokia 9 PureView kommer enligt uppgift att ha 64MP fotograferingslÀge

Nokia 9 PureView kommer enligt uppgift att ha 64MP fotograferingslÀge

“Nokia 9 PureView förvĂ€ntas ha fem enskilda sensorer och vara utrustade med Lights firmware för att lĂ€gga till olika funktioner.”

Nokia 9 PureView förvĂ€ntas vara ganska den kameracentrerade smarttelefonen, med en femkamerainstallation som verkar nĂ€stan överdriven just nu. Den senaste rapporten, som rör dess bildförmĂ„ga, visar ytterligare en överdriven funktion som pĂ„stĂ„s ingĂ„ i den – 64MP fotograferingslĂ€gen. Det kanske inte sĂ„ smĂ„ningom kommer att realiseras, utan en rapport frĂ„n Nokia Power User anger att 64MP-fotograferingslĂ€get kommer att aktiveras genom att kombinera data frĂ„n alla de fem sensorerna för att skapa ett superupplösningstillstĂ„ndslĂ€ge.

Nokia-9-render-nÀrbild

Enligt rapporten inkluderar sensorerna som ska utrustas i Nokia 9 PureView tvÄ 12MP-kameror, tvÄ 16MP-kameror och en 8MP-kamera, tillsammans med en 3D-flygtid (ToF) -sensor för att mÀta djup och möjliggöra en mÀngd andra funktioner. Sensorerna kommer att kunna filma individuellt och i tandem för att producera fotografier i kombinerad upplösning, telebilder, djupmÀtning och vidvinkelbilder. Dessutom kommer fotografering i tandem enligt uppgift att kombinera data frÄn alla sensorer för att producera ett 64MP-fotografi.

Rapporten sĂ€ger ocksĂ„ att Nokia kommer att utrusta sin kommande flaggskeppssmartphone med Lights egen firmware. Light, specialiserad pĂ„ firmware för bildĂ„tergivning med flera kameror, gör det möjligt för berĂ€kningsfotografering att producera fotografering med högt dynamiskt omfĂ„ng, förlustfri grödzoomning och överlĂ€gsen infallande ljus i fotografier. Även om detta skulle möjliggöra ett mycket möjligt högupplöst bildlĂ€ge, Ă„terstĂ„r det att se hur mycket av ett 64MP-fotografi som fortfarande Ă€r anvĂ€ndbart.

nokia_9_pureview_evleaks_5

För det första skulle skapa sÄdana högupplösta fotografier genom att kombinera information frÄn flera sensorer skapa mycket höga filstorlekar, vilket skulle vara ganska praktiskt att dela var som helst. Det skulle ocksÄ skapa tung belastning pÄ bearbetningsresurserna, Àven med dedikerade Internetleverantörer frÄn de senaste mobilprocessorerna. Med det sagt kommer det att bli spÀnnande att se exakt hur bra Nokia 9 PureViews kamera fungerar.

Nokias första test med en högupplöst sensor under PureView-varumÀrket kom lite före sin tid och i fel hÄrdvaruinstallation, och HMD Global kommer att vara angelÀgen om att rÀtta till fel med det nya flaggskeppet.