Nokia 9 PureView vs Samsung Galaxy S10e: jÀmfört med pris, specifikationer

Nokia 9 PureView vs Samsung Galaxy S10e

GrÀnsen mellan hur mÄnga kameror som rÀcker för en smartphone Àr suddig. Vi har nu Nokia 9 PureView, en telefon med fem kameror placerade pÄ baksidan, vilket ger det ett lite oroande utseende, för att vara Àrlig. Detta flaggskepp Àr inte bara ett koncept, utan en faktisk kommersiell release, vilket gör det Ànnu mer intressant. NÀrhelst det Àr ute kan vi förvÀnta oss att det visar sig vara en stor konkurrent till Samsung Galaxy S10e, en annan telefon som vill imponera pÄ köpare med en gammal skolpris i stÀllet för att krÀva mer Àn 1000 dollar för sina tjÀnster. LÄt oss jÀmföra priserna och funktionerna pÄ bÄda dessa telefoner.

Nokia 9 PureView vs Samsung Galaxy S10e

Nokia 9 vs Samsung Galaxy S10e pris

Priset pÄ Nokia 9 Àr $ 699, vilket ungefÀr motsvarar 50 000 Rs. Endast en variant har presenterats av företaget, sÄ till det priset fÄr du 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Saker och ting Àr ungefÀr desamma pÄ Galaxy S10es sida. 6GB + 128GB-versionen Àr den enda som tar sig in i Indien och Àr prissatt till 55990 Rs. En variant med 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme finns ocksÄ, men det finns för nÀrvarande inga planer pÄ att ta med den till landet.

Nokia 9 vs Samsung Galaxy S10e specifikationer

Designmetoden Àr helt annorlunda för dessa telefoner. Medan Nokia har valt att bara fokusera pÄ kamerans sida av saker, ser Samsung-enheten ut att vara ett allround-erbjudande och har dÀrför investerat i att höja sitt estetiska spel ocksÄ. Telefonen Àr mottagaren av den nya Infinity O-skÀrmen som slÄr ett hÄl i panelen för att hysa den frÀmre kameran. Detta gör att resten av skÀrmen kan tÀcka framsidan helt. Nokia Ä andra sidan har hÄllit saker grundlÀggande pÄ framsidan. Sidokanterna kan vara försumbara, men dess övre och nedre delar Àr ganska framtrÀdande.

Nokia 9 PureView

Som sagt, bĂ„da enheterna har metallramar och ryggar av glas. Nokia-telefonen har en 5,99-tums POLED-panel med en upplösning pĂ„ 1440 × 2960 pixlar, medan S10e tar en 5,8-tums dynamisk AMOLED-skĂ€rm med en upplösning pĂ„ 1080 x 2280 pixlar. BĂ„da Ă€r HDR10-kompatibla paneler.

Nokia 9 PureViews femkamerainstÀllningar pÄ baksidan Àr en riktig uppmÀrksamhet för enheten. Det finns totalt sju hÄl, varav ett Àr reserverat för blixt och ett för autofokus och resten för kamerorna. NÀr det gÀller Galaxy S10e har den en dubbel kamerainstÀllning och en blixt pÄ ryggen. Och medan Nokia-modellen har en fingeravtryckslÀsare pÄ skÀrmen, har Samsung-enheten gÄtt för en som Àr inbÀddad i dess sida. Den har ocksÄ en Bixby-knapp pÄ sidoytan, som dess tillverkare Àntligen har tillÄtit att anvÀndas för att utföra andra snabba uppgifter. Nokia 9 PureView har ingen sÄdan ytterligare knapp, och det har inte heller ett hörlursuttag som S10e sÄ stolt pryder. BÄda telefonerna Àr IP68-certifierade för damm- och vattenbestÀndighet.

Samsung Galaxy S10e 09

PĂ„ tal om deras internt, det Ă€r en hel del prat om varför Nokia 9 PureView har valt att gĂ„ för Snapdragon 845-chipset snarare Ă€n Snapdragon 855. Det Ă€r dock fortfarande en mycket konkurrenskraftig SoC enligt dagens standarder. Det Ă€r en 10nm chipset med en 2,8 GHz oktakĂ€rnprocessor och en Adreno 630 GPU. Som vi sa kommer telefonen att erbjudas i en 6 GB RAM-modell med 128 GB lagringsutrymme och ingen microSD-kortplats. NĂ€r det gĂ€ller Samsung Galaxy S10e körs den pĂ„ 8nm Exynos 9820-plattformen, vilket motsvarar företagets Snapdragon 855 SoC. Det finns en 2,7 GHz octa-core-processor, förutom en Mali-G76 MP12 GPU. Även hĂ€r Ă€r RAM-minnet instĂ€llt pĂ„ 6 GB och lagringsutrymmet pĂ„ 128 GB. Den hĂ€r telefonen levereras dock med en microSD-kortplats.

Inte överraskande har Nokia hÄllit saker mycket lager i programvaruavdelningen. Kör Android 9.0 Pie, den hÀr telefonen introducerar bara nödvÀndiga Àndringar, som de som behövs för att köra sin svarta kameraray. Samsung Galaxy S10e kör en Android 9.0 Pie-baserad One UI-programvara. Den hÀr nya anvÀndarupplevelsen har utformats för att vara intuitiv och introducerar bland annat massor av subtila förÀndringar i grÀnssnittet.

Nokia 9 PureView

Nokia 9 vill erbjuda varje kameratrick i boken med sin femkamerainstallation. Den har fem 12MP-kameror (tvÄ RGB och tre svartvita) som syftar till att erbjuda stöd för vidvinkelbilder, telezoom och portrÀttbilder. Telefonen anvÀnder Zeiss-objektiv i Àkta Nokia-stil. Den frÀmre kameran pÄ den hÀr enheten har 12MP-upplösning. Galaxy S10e har en 12MP + 16MP dubbla kamerainstÀllningar. Den primÀra 12MP-sensorn Ätföljs av en objektiv med variabel blÀndare som kan öppnas frÄn f / 2,4 till f / 1,5 nÀr ljuset Àr lÄgt. Den sekundÀra snapparen Àr ihopkopplad med en ultrabred lins och livefokusportrÀttlÀget Àr fortfarande nÀrvarande. Den frÀmre kameran pÄ den hÀr telefonen Àr en 10MP-enhet.

Batteriet inuti Nokia 9 Àr en 3 320 mAh-cell, som stöder 18 W snabb laddning och trÄdlös laddning. Samsung Galaxy S10 har utrustats med ett nÄgot mindre 3,100 mAh batteri, som stöder 15W snabb och trÄdlös laddning. En unik aspekt av detta batteri Àr att det kan ladda andra enheter omvÀnd nÀr de placeras pÄ baksidan av telefonen.

Samsung Galaxy S10e 13

Allt jÀmfört Àr det ganska enkelt att ta reda pÄ att Nokia 9 PureView Àr en telefon avsedd för fotografer. De som Àr redo att skicka det till förmÄn för en annan kraftfull telefon med hörlursuttag och en vacker skÀrm kan gÄ till Samsung Galaxy S10e.