Nokia 9 PureViews fantastiska bildexempelytor, priset pÄstÄs lÀcka ut innan lanseringen

Nokia 9 PureViews fantastiska bildexempelytor, priset pÄstÄs lÀcka ut innan lanseringen

“Det pĂ„stĂ„dda bildprovet av Nokia 9 PureView kommer med sin uppsĂ€ttning avvikelser och har redigerats och komprimeras, men verkar prisvĂ€rt.”

Nokia 9 PureView Àr enligt uppgift lanserad vid Mobile World Congress 2019 i Barcelona. UppsÀttningen av penta-kameran för det kommande Nokia-flaggskeppet har varit en mycket hyped-funktion, med HMD Global som tog det till nÀsta nivÄ nÀr det gÀller smartphone-fotografering med flera kameror. Nu har fotograf Konsta Punkka tagit till Instagram för att dela med sig av vad som ser ut som en helt fantastisk bild av ett landskap, pÄstÄs tagit av Nokia 9 PureView. InlÀgget har sedan dess delats av HMD Global Chief Product Officer Juho Sarvikas pÄ Twitter och har gjort oss vÀldigt glada nÀr det gÀller vad enheten kan erbjuda.

Super upphetsad att fĂ„ Konsta gĂ„ med pĂ„ scenen denna söndag pĂ„ # MWC19 eftersom vi har nĂ„got extra att dela med er alla đŸ”„https: //t.co/u4FfIUwcPP pic.twitter.com/ELFVkqUsaM

– Juho Sarvikas (@sarvikas) 22 februari 2019

Innan ytterligare kommentarer Ă€r det viktigt att notera att bilden har redigerats och justerats och gĂ„tt igenom Instagrams kompressionsalgoritmer. EXIF-data har ocksĂ„ tagits bort under processen, sĂ„ det finns inget sĂ€tt att bekrĂ€fta den exakta bildhĂ„rdvaran som anvĂ€ndes för att skjuta den. ÄndĂ„ visar bilden ett exceptionellt brett dynamiskt omfĂ„ng med ett massivt utbud av fĂ€rgtoner spridda över bildens omfĂ„ng. Det finns en fantastisk balans mellan varma toner, som i dessa typer av fotografier lĂ€tt kunde ha varit övervĂ€ldigande.

Nokia 9 PureView bildexempel

Det Àr ocksÄ ganska tydligt att skuggorna har minskat, vilket minskar de totala svarta frÄn ramen. Detta medförde dock inte överdrivet brus i bilden, Àven om de fina detaljerna verkar vara nÄgot knÀppta. Detta kan naturligtvis bara bero pÄ kompression, men det Àr troligare att HDR-fotografering av Nokia 9 PureView fortfarande kan leda till lite banding och HDR-gloria i knepiga kontrastsituationer. Medan blues hanteras snyggt finns det lite kromatisk aberration i kanterna pÄ topografin och i den lilla biten av himlen synlig.

ÄndĂ„, om detta verkligen kommer frĂ„n Nokia 9 PureView, skulle vi vara mycket glada att se vad det kan uppnĂ„ i verkliga livet. Punkka, fotografen som sköt detta, kommer att vara pĂ„ MWC 2019 för att prata mer om enheten som sköt detta enligt Sarvikas tweet. Även om det Ă€r en positiv nick mot enheten, har en separat historia redan avslöjat det startande Nokia 9 PureView-priset.

Nokia-9-render-feat

Enligt tipster Ishan Agarwal kommer Nokia 9 PureView-priset för basvarianten att vara 599 € (ungefĂ€r 48 300 Rs). Smarttelefonen förvĂ€ntas komma med Snapdragon 845 SoC, Ă€ven om företaget kunde ta fram en Snapdragon 855-driven variant, som möjligen kommer att förbĂ€ttra bildprestandan ytterligare och dĂ€rmed prissĂ€ttas högre. Om flaggskeppen inte riktigt Ă€r ditt fokusomrĂ„de kommer HMD Global enligt uppgift ocksĂ„ att lansera budgetenheter pĂ„ MWC. De avslöjade enheterna inkluderar Nokia 4.2 (prissatt till 199 € eller 16 000 Rs) och Nokia 1 Plus (prissatt till 99 € eller 8 000 Rs). Nokia 3.2-priset har ocksĂ„ lĂ€ckt ut, fastnat till 149 € (cirka 12 000 Rs).