Nokia-telefons namn Àr förvirrande för konsumenterna, medger HMD Global chef

Nokia-telefons namn Àr förvirrande för konsumenterna, medger HMD Global chef

“Nokia 7.1, som mĂ„nga förvĂ€ntade sig vara eftertrĂ€daren till Nokia 7 Plus-smarttelefonen, var en urvattnad version av 7 Plus”

HMD Global har framgÄngsrikt kunnat Äteruppliva Nokia-varumÀrket, efter att ha tagit ansvaret för det redan 2017. SÀljaren spikade det genom att erbjuda handenheten med samma byggkvalitet som Nokia-smartphones tidigare och anvÀnda Android One-programmet för att göra ett namn för sig sjÀlv som ett varumÀrke som lovar uppgraderingar till nya versioner av Android samt lÄngsiktig mjukvarusupport. Men HMD Global skapade ocksÄ förvirring bland köpare med antalet smarttelefonlanseringar och namngivningsschemat som det antog.

Granskning av Nokia 6.1 Plus17Förra Ärets Nokia 6.1 Plus-smartphone

Kommer frĂ„n en “Mycket tydlig uppstĂ€llning 2017,” företaget hade ett uppdrag nĂ€sta Ă„r – internt kallat “En Nokia-smartphone för alla”. Som ett resultat lanserades mĂ„nga modeller i Plus-serien under andra halvĂ„ret 2018. “I efterhand skapade vi förvirring,” Pranav Shroff Global Portfolio GM HMD Global berĂ€ttade Prylar 360. “Jag tror att vi introducerade nĂ„got som tolv eller tretton telefoner pĂ„ en marknad som Indien,” han lade till.

Nokia-7.1-feat2Nokia 7.1

Om antalet smartphones var ett problem förvÀrrades det av mÀrkets namnkonvention. Till exempel förvÀntades Nokia 7.1-smarttelefonen förra Äret vara eftertrÀdaren till Nokia 7 Plus-smarttelefonen, men företaget placerade den under 7 Plus bÄde vad gÀller pris och specifikationer.

Shroff medgav det “de [Nokia] 7 Plus eftertrĂ€dare var faktiskt [Nokia] 8.1 och vi insĂ„g att vi borde ha kallat det [Nokia] 8. ” Han fortsatte ”SjĂ€lv började jag med ett mycket rent mentalitetssĂ€tt nĂ€r den första Nokia 3 gĂ„r, den nya Nokia 3 kommer in. I praktiken hĂ€nder det inte. Den gamla modellen kommer att fortsĂ€tta i en viss kanal och sönderfalla i pris och dĂ„ börjar du bli lite förvirrad. ”

”Vi Ă€r skyldiga vĂ„ra konsumenter – och i allmĂ€nhet alla – att se till att det Ă€r [the product portfolio] klar. Om vi ​​inte har gjort det klart, och jag hĂ„ller med om att vi inte har gjort det, Ă€r det nĂ„got vi mĂ„ste arbeta bĂ€ttre med, ” Förklarade Shroff.

HMD Global har ocksĂ„ lovat att slĂ€ppa ett begrĂ€nsat antal “Plus” -modeller i Ă„r jĂ€mfört med förra Ă„ret. Shroff sa det ”Avsikten Ă€r att göra mycket mindre plusmodeller [going forward], om inte bli av med dem. ” Slutligen tillade han, “Vi kommer att se till att vi kommer att föra tillbaka enkelheten och tydligheten i vĂ„rt namn till hur vi hade tĂ€nkt oss att det skulle vara”.