Nokia tillkännager mellanklass 8.3 5G plus billiga 3.4- och 2.4-telefoner

Nokia tillkännager mellanklass 8.3 5G plus billiga 3.4- och 2.4-telefoner

Nokia har meddelat två nya fyndkällartelefoner, samt prisuppgifter för sin intressanta mellanklass Nokia 8.3 5G.

Nokia går med i ett överflöd av telefontillverkare som lanserar nya produkter den här månaden, och dess senaste telefoner riktar sig till alla som tittar på den billigare änden av smartphone-marknaden. Nokia 2.4- och 3.4-telefonerna är avgörande billiga Рkostar cirka 140 $ respektive 185 $. Nokia 8.3 5G tar dock sikte på mellanklassmarknaden med en konkurrenskraftig prislapp på 700 $.

Låt oss ta en titt på var och en av telefonerna i detalj och se vilken, om någon, kan vara värt ditt köp.

Nokia 8.3 5G

8.3 5G tillkännagavs ursprungligen i mars men telefonens släpp var försenat (inga priser för att gissa varför). Trots de sex månaderna sedan telefonen avslöjas verkar 8.3 5G fortfarande som ett anständigt köp.

Den drivs av den starka Snapdragon 765G-processorn och har en hälsosam 8 GB RAM-minne. Den har också fyra bakre kameror, inklusive en 64Mp huvudsensor. Runt framsidan får du en 24Mp-lins, igen med ZEISS-optik. Köpare kommer att få två år med garanterade Android-uppdateringar samt sex månaders Google One 100 GB molnlagring.

Men det är inte alla goda nyheter.

Trots priset för mellanklass måste 8,3 5G nöja sig med en LCD-skärm Рde flesta av sina konkurrenter har OLED-paneler, vilket gör Nokias senaste utseende mindre skarp och ljus, som jämförelse.

Vi √§r inte heller fans av den sidomonterade fingeravtrycksl√§saren, och – f√∂r att vara riktigt kr√§sen – det faktum att “NOKIA” √§r prydda p√• bottenramen.

√Ąnd√• borde det vara en anst√§ndig telefon f√∂r de inte s√• mycket pengar enligt standarderna f√∂r 5G-telefoner 2020.