NordVPN tillkännager partnerskap med Troy Hunt på HaveIBeenPwnd.com

NordVPN tillkännager partnerskap med Troy Hunt på HaveIBeenPwnd.com

Idag avslöjade NordVPN att det samarbetade med säkerhetsexpert Troy Hunt som en del av ett nytt partnerskapsprogram.

Hunt, kanske bäst känd för sitt verktyg för kontroll av dataintrång, haveibeenpwnd.com, är en väl respekterad figur i säkerhetsbranschen online, med många års erfarenhet och för närvarande en regionchef för Microsoft.

Föreningen kommer att vara den första av många, enligt NordVPN. Företaget säger att det vill bygga ett internationellt team av experter för att erbjuda strategisk rådgivning till företaget.

J√§mf√∂r de b√§sta VPN: erna fr√•n Tech.co’s Testing

NordVPNs partnerskapsinitiativ

Samarbetet med säkerhetsexpert Troy Hunt är ett av NordVPNs första drag för att samla ett stort internationellt team av experter för att hjälpa företaget att finpussa sina tjänster och produkter.

‚ÄĚVi √§r mycket glada att h√§lsa Troy Hunt som r√•dgivare. V√•r produktfamilj v√§xer snabbt och vi har ambiti√∂sa planer fram√∂ver. Det √§r d√§rf√∂r det √§r viktigt att ha ett team av proffs som kan st√∂dja oss genom att ge sin expertinsikt och strategiska r√•d. ‚ÄĚ – NordSec medgrundare Tom Okman

NordVPNs sökning efter partners slutar inte med Hunt. Företaget har uppgett att det vill utöka sitt team med rådgivare från olika områden, inklusive teknologispecialister, forskare och de med bakgrund inom digital integritet och säkerhet. NordVPN kommer att konsultera detta team om bästa praxis, insikter och trender.

NordVPNs VPN-paket är ett av de mest populära tillgängliga, och erbjuder kryptering av militär kvalitet och över 3600 servrar globalt. Det var också det första VPN som startade ett bug bounty-program.

NordSec, företaget bakom NordVPN, har utökat sitt utbud av säkerhetstjänster de senaste åren, med företaget som har förgrenat sig till andra säkerhetsledda områden, till exempel det senaste tillägget av Nord Pass. Lösenordshanterarens tjänst lanserades i slutet av 2019 och erbjuder en betald för nivå, liksom en gratis.

Andra sviter inkluderar NordLocker, en datalagringslösning och NordVPN Teams, ett företagsfokuserat VPN.

Vem är Troy Hunt?

Troy Hunt √§r ett v√§lk√§nt namn inom s√§kerhetsbranschen online. Microsofts regiondirekt√∂r har arbetat outtr√∂ttligt med webbs√§kerhet i √∂ver ett decennium och har en l√•ng lista med prestationer till sitt namn. Dessa inkluderar avsl√∂jande av s√•rbarheter i barns “smarta” leksaker, vilket hade lett till exponering av 820 000 kundrekord. Han har ocks√• skapat utbildningar inom online-s√§kerhet och driver hacking-workshops.

Förmodligen är hans mest anmärkningsvärda prestation webbplatsen haveibeenpwned.com, som grundades 2013. Webbplatsen skapades av Hunt för att fungera som en central plats där onlineanvändare kunde kontrollera om deras detaljer någonsin hade äventyrats. Det gör det genom att kontrollera användarens angivna e-postadress mot listor över data som samlats in från hack och brott. Om det finns en match informerar webbplatsen dig om den e-postadress som har exponerats samt källan till överträdelsen. Webbplatsen lockar cirka 160 000 besökare per dag och har information om över 10 miljarder hackade konton.

Om partnerskapet med NordVPN sa Hunt:

‚ÄĚJag √§r imponerad av NordVPNs produkt och deras √∂nskan att samarbeta med oberoende experter f√∂r att driva vidare innovation. Deras √∂ppenhet och √∂ppenhet med hur de driver sina tj√§nster i kombination med deras vision f√∂r framtiden √§r en stor del av det som lockade mig till organisationen. ‚ÄĚ – Troy Hunt

För att få reda på varför Hunt var imponerad, se vår egen NordVPN-recension