NTT DOCOMO vÀrldens första 360-graders 8K 3D VR-system för livestreaming, visning vid 60 bilder per sekund

NTT DOCOMO vÀrldens första 360-graders 8K 3D VR-system för livestreaming, visning vid 60 bilder per sekund

“Det kan leva direkt upp till 60 fps och ett spĂ„r för detsamma genomfördes framgĂ„ngsrikt igĂ„r under Sapporo Snow Festival i Japan”

Den japanska mobiltelefonoperatören NTT Docomo har tillkÀnnagett vÀrldens första 8K 3D-virtual reality-system (VR) för direktuppspelning och visning av videor med 60 bilder per sekund (fps). AnvÀndare kommer att kunna uppleva live videoinnehÄll med hjÀlp av huvudmonterade skÀrmar över ett 5G mobilnÀtverk. Och Àven om Docomo tillkÀnnagav ett 360-graders 8K virtual reality-system (VR) förra Äret Àven för videostreaming, har den hÀr gÄngen ytterligare förfinat systemet för att ha en ny 8K-kodare som stöder bildhastigheter pÄ upp till 60 fps för smidig, snabb rörlig video, en speciell 3D-kamera för livestreaming av video och en FPGA-sömningsenhet för extra snabb bearbetning.

Bild av systemkonfiguration

Docomo genomförde en trail trail för tekniken igĂ„r under Ă„rets Sapporo Snow Festival under vilken en video av repetitionen framgĂ„ngsrikt streamades till en speciell monter som sattes upp pĂ„ festivalen med NEC: s test 5G-utrustning. Docomo samarbetade med Hokkaido Television Broadcasting Co., Ltd. och NEC Corporation för samma sak. För ljudet anvĂ€nder det nya Docomo-systemet Yamaha Corporation: s ViReal 3D-teknik, som kan leverera rundstrĂ„lande ljud Ă€ven genom vanliga hörlurar. Docomo hĂ€vdar att det kommer att tillĂ„ta anvĂ€ndare “att kĂ€nna som om de faktiskt Ă€r pĂ„ plats”.

Framöver har Docomo lovat att fortsÀtta utveckla teknologier för streaming och visning av högkvalitativt 360-graders VR-innehÄll frÄn vilken plats som helst och samarbeta med partners om innovativa 5G-lösningar för hisnande underhÄllningsupplevelser under den kommande 5G-eran.

[Previous Story]OPPO PBFM30 budget smartphone med 3 GB RAM, 4,100 mAh batteri upptÀckt pÄ TENAA

[Next Story]Bharti Airtel förvÀntar sig att förlora fler abonnenter de nÀrmaste mÄnaderna