Nu gÄr vi igen: Samsung Note 9 tar eld

Avatar for Hamza Tauqeer

Historien upprepar sig; Samsung Galaxy Note 9 tar eld i en kvinnas handvÀska i New York.

En stĂ€mning har vĂ€ckts vid Queens Supreme Court av Diane Chung som Ă€r en fastighetsmĂ€klare. Hon sa att hĂ€ndelsen Ă€gde rum den 9 september nĂ€r telefonen plötsligt blev ”extremt het”. Chung slutade anvĂ€nda telefonen och lade den i sin handvĂ€ska, men snart hörde hon “skrikande ljud och mĂ€rkte att rök kom ut ur hennes handvĂ€ska”.

Hon tog snabbt bort telefonen genom att tömma sin handvÀska pÄ en hissgolv, men elden stannade inte förrÀn en ÄskÄdare tog upp handenheten med en bit tyg och kastade den i en hink med vatten som rapporterats av NewYork Post.

Samsung svarade snabbt och gav följande uttalande:

”Samsung tar kundsĂ€kerhet mycket seriöst och vi stĂ„r bakom kvaliteten pĂ„ de miljontals Galaxy-enheter som anvĂ€nds i USA. Vi har inte fĂ„tt nĂ„gra rapporter om liknande incidenter med en Galaxy Note 9-enhet och vi undersöker Ă€rendet. ”

Vid lanseringen sa DJ Koh, chef för Samsungs mobilföretag: ”Batteriet i Galaxy Note 9 Ă€r sĂ€krare Ă€n nĂ„gonsin”.

LÀs dess fullstÀndiga recension pÄ Samsung Galaxy Note 9.

Historia av not 7 incident:

För tvÄ Är sedan 2016 lanserade Samsung Note 7. Telefonen var ett perfekt paket och hade en hel del positiva recensioner.

Strax efter lanseringen tog det eld pÄ grund av felaktiga batterier. Den koreanska elektronikjÀtten har övergivit enheten och Äterkallat alla enheter för ersÀttning med Galaxy S7 full Äterbetalning. MÄnga flygbolag slutade ta Àgare till Note 7 i flyg (skylla det pÄ Samsung).

Efter att ha undersökt hÀndelsen djupt sÀger Samsung att nÄgra av de ursprungliga batterierna hade byggts felaktigt och hade klÀmts lite dÀr nÄgra av dem saknade isoleringstejp och vassa metallbitar.

För att undvika problem i framtiden skapade företaget en Ă„tta-punkts inspektionsprocess för sina batterier som enligt Samsung gĂ„r “lĂ„ngt utöver industristandarden.”

Denna hÀndelse har haft en enorm inverkan pÄ Samsung-anvÀndare och gett ett försprÄng till sina konkurrenter.

Vi hoppas att Samsung har nÄgot att sÀga för att bevisa dess transparens.