nubia Red Magic 3 recension: catering till en nisch

Toppsmart smartphones: juli 2019-upplagan

Expertbetyg
3,5 / 5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Gamer-y-design Bra prestanda UtmÀrkt batterilivslÀngd Nackdelar skrymmande kameror inte upp till mÀrket

“VĂ„rt tag pĂ„ den senaste spelsmartphonen för att nĂ„ subkontinenten – nubien Red Magic 3”

HĂ€r Ă€r ett roligt faktum – spelsmartphones Ă€r inte en ny sak och konceptet gĂ„r sĂ„ lĂ„ngt tillbaka som Sony Ericsson Xperia Play, en skjuttelefon med en dedikerad D-pad och mĂ„nga hĂ„rdvaruknappar. Sedan dess har spel blivit mer krĂ€vande och resurs hungriga, och den mobila spelgenren har ökat Ă€ven vad gĂ€ller popularitet. Följaktligen ser vi en slags reinkarnation för speltelefoner och nubien Red Magic 3 Ă€r den senaste aktören i segmentet.

Men vad skiljer Red Magic 3 frĂ„n enheter som OnePlus 7 eller ASUS 6Z, som levereras med samma inre? Ännu viktigare, varför ska man sprida mer för samma prestanda pĂ„ nubias erbjudande? För att ta reda pĂ„ det lĂ€gger jag mitt SIM-kort i Red Magic 3 och efter en veckas testning Ă€r det hĂ€r jag tycker att spelsmartphones i sitt nuvarande tillstĂ„nd kanske inte passar de flesta köpare.

Specifikationer en överblick

Design och display

Jag kommer att gĂ„ direkt till jakten hĂ€r – om du Ă€r en hardcore-spelare och vill att den ska vara kĂ€nd med telefonen du har i dina fickor, bör du allvarligt övervĂ€ga att plocka upp Red Magic 3. Du förstĂ„r, mitt i en flock platta flaggskepp i glas, Red Magic 3 sticker ut med sitt fullmetallchassi och kantiga design. Vare sig det Ă€r den sexkantiga fingeravtryckssensorn, de aggressiva röda accenterna eller kameramodulen, som ser ut som en diamant rakt ut frĂ„n Dangerous Dave, designen av nubia Red Magic 3 Ă€r sĂ„ unik som den blir.

Nubia Red Magic 3 recension 017

Dessutom har nubia verkligen beaktat spelarnas behov och har utrustat Red Magic 3 med en inbyggd kylflÀkt. Det stÀmmer, Red Magic 3 Àr den första smarttelefonen i vÀrlden som har en fullfjÀdrad flÀkt som fungerar tillsammans med en vÀtskekylningsmekanism för att hÄlla smarttelefonens inre trevligt och frostigt. Nu, eftersom jag vanligtvis spelade i ett luftkonditionerat rum, mÀrkte jag ingen skillnad i temperatur pÄ nubia Red Magic 3 jÀmfört med andra toppnivÄ flaggskepp. Men jag gissar att funktionen kan komma till nytta i varmare miljöer.

Nubia Red Magic 3 recension 021

Vad Ă€r det bra med en speltelefon om den inte kommer med RGB, amirite? I den utstrĂ€ckningen kommer de som vĂ€ljer Red Magic 3 att fĂ„ en RGB-remsa mot enhetens baksida som kan styras frĂ„n instĂ€llningarna för att uppvisa coola effekter. Även om det inte Ă€r sĂ„ anvĂ€ndbart, förbĂ€ttrar remsan telefonens övergripande estetik.

Nubia Red Magic 3 recension 011

Kanske Àr den funktion som tilltalar de flesta spelare nÀrvaron av kapacitiva axelknappar pÄ Red Magic 3s ram. SÄ om du nÄgonsin har spelat pÄ en konsol (som en PS4) mÄste du ha acklimatiserat dig sjÀlv pÄ L2- och R2-axelknapparna för att skjuta och sikta pÄ en FPS-titel. Tja, nu kan du ocksÄ fÄ samma upplevelse pÄ nubia Red Magic 3, eftersom telefonens programvara lÄter dig kartlÀgga nÀstan vilken pekinmatning som helst pÄ de kapacitiva knapparna.

Nubia Red Magic 3 recension 012

Jag tyckte att detta var sÀrskilt anvÀndbart i den populÀra Battle Royale-titeln PUBG, dÀr jag ombildade skjutningen till utlösarna och gjorde ikonerna pÄ skÀrmen för samma transparenta. Följaktligen kunde jag inte bara skjuta mer bekvÀmt, utan jag hade ocksÄ en mycket bÀttre bild av mina omgivningar i spelet eftersom det fanns tvÄ knappar mindre pÄ skÀrmen som grumlade min syn. Dessutom levereras handenheten med ett 4D-chocklÀge som ger vibrationsÄterkoppling pÄ utvalda titlar som PUBG Mobile och Asphalt 9, vilket gör anvÀndarens spelupplevelse sÄ mycket mer uppslukande.

Nubia Red Magic 3 recension 016

Jag skulle ocksÄ vilja tillÀgga att till skillnad frÄn BlackShark 2-spelsmartphonen som lanserades nyligen levereras nubia Red Magic 3 med ett hörlursuttag. Följaktligen behöver du inte vÀlja mellan att ladda telefonen eller anvÀnda dina hörlurar pÄ Red Magic 3. Telefonen levereras ocksÄ med dubbla frÀmre högtalare som blir djÀrvt höga och en magnetisk kontakt som lÄter dig ansluta coola tillbehör som en docka till telefonen. TyvÀrr skickades jag inte dockan tillsammans med telefonen och kunde dÀrför inte testa den under min tid med Red Magic 3.

Nubia Red Magic 3 recension 020

Som jag förordar tidigare levereras Red Magic 3 med en kapacitiv fingeravtryckssensor för sÀkerhet. Och, sÄ konstigt som enhetens design, det gick bra under min testning. Du fÄr ocksÄ möjlighet att lÄsa upp enheten med hjÀlp av ansiktsigenkÀnning, vilket fungerade bra under dagen, Àven om mekanismen fungerade snygg pÄ natten.

Nubia Red Magic 3 recension 001

Med alla designfunktioner ur vĂ€gen Ă€r det Ă€ntligen dags att prata om telefonens display. Nu Ă€r Red Magic 3 bara den andra telefonen i landet utanför OnePlus 7 Pro (recension) som har en 90Hz-skĂ€rm. Även om panelen inte Ă€r lika högupplöst som den pĂ„ OnePlus flaggskeppsutbud, var jag mer Ă€n okej med kvaliteten pĂ„ skĂ€rmen, som stöds av AMOLED-teknik och maximerar med en full HD + -upplösning. Dessutom bör alla filmfilmer i publiken veta att skĂ€rmen kommer med stöd för Mobile HDR-plattformen och dĂ€rför kan du fĂ„ ut det mesta av utvalda TV-serier som Marvel’s Daredevil pĂ„ enheten.

Nubia Red Magic 3 recension 003

Nu vet jag att de flesta av er mÄste rycka i sitt sÀte för att veta om panelens höga uppdateringsfrekvens har nÄgra verkliga fördelar nÀr det gÀller spel. Det korta svaret Àr nej. Du förstÄr, för att ett spel faktiskt ska kunna anvÀnda Red Magic 3s högupplösta skÀrm mÄste det köras med 90 bilder per sekund eller mer. Som det stÄr finns det bara en handfull Android-spel som passar rÀkningen, sÄ det Àr bÀst att hÄlla dina förvÀntningar i schack.

Nubia Red Magic 3 recension 007

PÄ baksidan Àr det en absolut behandling att anvÀnda smarttelefonen dagligen. Vare sig det var att surfa genom webbsidor eller blÀddra igenom mitt oÀndliga Twitter-flöde, jag njöt av telefonens skarpa UI-animationer. Intressant nog, till skillnad frÄn OnePlus, ger nubia inte köpare möjlighet att Àndra skÀrmens uppdateringsfrekvens. DÀrför kommer du inte att kunna spara batteriet genom att sÀnka uppdateringsfrekvensen till 60Hz. Tack och lov levereras handenheten med en nötig cell som jag kommer att prata mer om i de följande underrubrikerna.

Prestanda, programvara och batteritid

Att följa Red Magic 3: s specifikationer, det borde inte bli nÄgon överraskning att smarttelefonen enkelt kan köra allt du kastar pÄ den. Enheten stöds av Qualcomms Snapdragon 855-processor som fungerar tillsammans med antingen 8 GB eller 12 GB RAM. PÄ motsvarande sÀtt fÄr köpare antingen 128 GB eller 256 GB inbyggt, icke utbyggbart lagringsutrymme. Nu, som alltid, om du Àr okej med 128 GB lagringsutrymme, köp bara 8-gig-modellen eftersom prestandadelta mellan 8 GB RAM-variant och 12 GB-modellen Àr marginell.

Nubia Red Magic 3 recension 002

Efter att ha tillbringat ett stort antal dagar med telefonen i fickan kan jag bekrÀfta att det Àr ganska prestationsmÀstare. Vare sig det kör PUBG Mobile med den högsta grafiska förinstÀllningen, eller jonglera mellan ett dussin appar samtidigt, jag kunde inte driva smarttelefonen till dess grÀnser. Dessutom, eftersom enheten levereras med en nÀstan lagerhud av Android, suger smarttelefonens anvÀndargrÀnssnitt sÀllan viktiga systemresurser som krÀvs för att hÄlla telefonen snabb och smidig.

Nubia Red Magic 3 recension 019

Och om du behöver lite mer grymt under huven kan du vĂ€xla spelutrymme genom att trycka tĂ€vlingsknappen uppĂ„t. Med funktionen kan du vĂ€xla till ett ” Super Performance-lĂ€ge ” som borde ge dig bĂ€ttre bildfrekvenser medan du spelar. Nu kĂ€nde jag aldrig behovet av att faktiskt anvĂ€nda funktionen, eftersom Red Magic 3 var mycket snabb för min anvĂ€ndning men det Ă€r fortfarande bra att ha alternativet ombord.

Nubia Red Magic 3 recension 005

Nu, som jag nÀmnde tidigare, kör Red Magic 3 en nÀstan lagerversion av Android Pie. AnvÀndargrÀnssnittet levereras utan krusiduller och erbjuder en ren upplevelse för slutanvÀndaren. Med det sagt sÄ gillade jag inte riktigt ikonerna pÄ huden och bytte dÀrför till Nova Launcher nÀr jag fick telefonen. Av nÄgon anledning krÀver det att du rensar alla appar i minnet att du blÀddrar hela vÀgen till vÀnster i multitasking-facket, vilket jag inte var ett stort fan av. Annat Àn det lÄter luren dig anvÀnda bild-i-bild-lÀge men nÀr du skrev den hÀr recensionen var funktionen bara kompatibel med den populÀra meddelandetjÀnsten WhatsApp.

Nubia Red Magic 3 recension 015

NÀr det gÀller batteriets livslÀngd drivs Red Magic 3 av en biffig 5,000 mAh-cell som bekvÀmt sÄg mig genom slutet av en tung arbetsdag. Det finns vÀldigt lite att lÀgga till hÀr, och var sÀker, telefonen kommer att hÄlla dig borta frÄn en vÀggladdare lÀngre Àn större delen av tÀvlingen.

Kameror

Red Magic 3 levereras med en enda 48MP, Sony IMX 586-sensor med en f / 1.7 blÀndare pÄ baksidan. För selfies har handenheten en frontkamera pÄ 16 MP med blÀndare f / 2.0. Medan handenheten inte har flera linser med varierande brÀnnvidd mot baksidan, erbjuder enheten stöd för 8K videoinspelning, vilket Àr en första för branschen.

Nubia Red Magic 3 recension 022

TyvÀrr, sÄ bra som specifikationerna finns pÄ papper, lyckades handenheten inte leverera nÀr det var viktigast. MissförstÄ mig inte nu, kamerorna pÄ Red Magic 3 Àr mer Àn anvÀndbara, men de misslyckas med att imponera bland erbjudanden frÄn OnePlus och ASUS. NÀr HDR-lÀget Àr aktiverat klickade enheten pÄ bra bilder nÀr det var ljust ute. Men nÀr du zoomade in verkade detaljerna saknas. PÄ liknande sÀtt, medan smarttelefonen mÀtte exponeringen i knepiga bilder korrekt, blev jag besviken över sensorns lÄngsamma fokushastighet, sÀrskilt nÀr jag klickade pÄ makron.

Dessutom, medan jag var glad att jag enkelt kunde vÀxla och klicka pÄ bilder i full 48MP-upplösning, sÄg resultaten frÄn 12MP-proverna bÀttre för mina ögon, eftersom telefonen inte kunde anvÀnda funktioner som HDR med bildutmatningen instÀlld pÄ högsta upplösning. I scenarier med svagt ljus kÀmpade Red Magic 3 för att komponera ett skott med bra detaljer och trots att man justerade exponeringen manuellt hade de flesta om inte alla skott fortfarande problem med linsflÀckar. Jag saknade ocksÄ att ha funktioner som ett portrÀttlÀge pÄ enheten och allt som allt, den bakre kameran pÄ Red Magic 3 lÀmnar mycket att önska.

Nubia Red Magic 3 recension 008

Smarttelefonens 16MP frÀmre kamera gjorde inte heller ett sÄ bra jobb som jag hoppades pÄ. De selfies som jag klickade pÄ med enheten var lite för mjuka för min smak, och det Àr med det vackra lÀget avstÀngt. PÄ kvÀllen kÀmpade smarttelefonen med att skicka ett anstÀndigt, vÀrdefullt fotografi.

Dom

Nubia Red Magic 3 börjar pÄ Rs 35,999 för basmodellen med 8 GB RAM, och du mÄste betala Rs 46,999 för 12 GB RAM-varianten. Och dÀri ligger förvirringen. Du förstÄr, speltelefoner eller inte, enheter som OnePlus 7 (recension) och ASUS 6Z (recension) kan köra samma spel som Red Magic 3, samtidigt som de kostar mindre. Dessutom har bÄde 6Z och OnePlus 7 ocksÄ överlÀgsna kameror.

Nubia Red Magic 3 recension 013

Som ett resultat verkar Red Magic 3, eller nÄgon annan speltelefon för den delen, vara lite svÄrförsÀljning. Problemet har lite att göra med sjÀlva kategorin, och mer att göra med differentierat innehÄll för spelanordningar i allmÀnhet. Jag skulle vara mer tvungen att köpa Red Magic 3 om jag faktiskt kunde anvÀnda handenhetens 90Hz-skÀrm i mer Àn bara ett dussin spel. Dessutom, för alla ÀndamÄl, kommer de som vÀljer Red Magic 3 inte bara spela spel pÄ den och dÀrför var det avgörande för enheten att ocksÄ erbjuda bra kameror.

Nubia Red Magic 3 recension 006

DĂ€rför, sĂ„ lĂ€nge du behöver en praktisk daglig drivrutin med den senaste SoC, skulle jag rĂ€kna med att du sparar lite pengar och vĂ€ljer OnePlus 7 eller ASUS 6Z. Men om du handlar om att göra ett uttalande och vill ha en telefon som skriker “gamer”, Ă€r nubia Red Magic 3 ett bra rop.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar:

Gamer-y design Fantastisk prestanda UtmÀrkt batteritid

Nackdelar:

Skrymmande kameror inte upp till mÀrket foton av Raj Rout