nubia X första intryck: smartphone-innovation som bÀst

nubia X första intryck: smartphone-innovation som bÀst

“Nubia X levereras med tvĂ„ skĂ€rmar och tvĂ„ fingeravtryckssensorer”

Att hacka eller inte hacka? Det verkar vara en miljon dollarfrĂ„ga i smartphone-industrin just nu. Å ena sidan har du tunga hitters som Samsung och Apple som tillverkar flaggskepp med en skĂ€rmskĂ€rning pĂ„ toppen (om Ă€n av olika slag). Å andra sidan samlas mĂ„nga mĂ€rken – sĂ€rskilt kinesiska OEM-tillverkare – mot hacket. Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att du mĂ„ste ha hört talas om en uppsjö av enheter som lanserades i öst som utelĂ€mnar eller döljer hacket med hjĂ€lp av nĂ„gon hĂ„rdvaruguider. Men smarttelefonen jag checkade ut idag pĂ„ MWC Barcelona har ett ganska unikt tag pĂ„ hackproblemet.

Nubia X första intryck11

Jag pratar naturligtvis om nubia X, som levereras med en sekundÀr skÀrm bakÄt. I anslutning till Vivo NEX Dual Display (första intryck), lÄter handenheten ta selfies med sjÀlva de primÀra kamerorna. Jag gick hands-on med enheten pÄ showgolvet och hÀr Àr vad jag gör av den.

Nubia X första intryck 09

LÄt oss tala till elefanten i rummet, eller hur? Nubia X Àr en smartphone med dubbla skÀrmar, men till skillnad frÄn enheter som Yota Phone som hade en e-blÀckdisplay pÄ baksidan Àr den sekundÀra skÀrmen pÄ Nubia X faktiskt en 5,1-tums OLED-panel med en upplösning pÄ 720 x 1 520 pixlar. Dessutom, som du kan se frÄn designbilderna, smÀlter den sekundÀra skÀrmen perfekt med smartphonens kurviga rygg. SÄ mycket sÄ, med skÀrmen avstÀngd, kunde jag inte ens sÀga att smarttelefonen hade en fungerande panel pÄ baksidan.

Nubia X första intryck08

Och jag borde ocksÄ sÀga att förutom att fördubblas som en spegel för dig att titta pÄ nÀr du klickar pÄ selfies, tjÀnar sekundÀrskÀrmen massor av andra syften. Du kan till exempel programmera den för att visa upp en dynamisk bakgrund eller stÀlla in den för att visa en alltid pÄ-klocka. Du kan ocksÄ anvÀnda skÀrmen för att lÀgga till utlösarknappar för olika spel, vilket ger dig en konkurrensfördel jÀmfört med andra spelare.

Nubia X första intryck28

Det rÀcker med att sÀga att den sekundÀra skÀrmen pÄ nubia X har mÄnga fördelar. Dessutom, om du slÄr av skÀrmen pÄ framsidan kommer du Ätminstone att ha en anvÀndbar smartphone, vilket ocksÄ Àr perfekt ur en lÄng livslÀngd.

Nubia X första intryck15

Kommer till skÀrmen pÄ framsidan har nubia X en 6,26-tums FHD + LCD-panel med ett högt bildförhÄllande pÄ 19: 9. Men eftersom företaget har axat handenhetens selfie-kamera, visar skÀrmen hela 93,6 procent av smarttelefonens totala ram. Detta i sin tur banar vÀg för en uppslukande mediekonsumtionsupplevelse som helt enkelt inte kan matchas av enheter som levereras med ett hack. SkÀrmens kvalitet Àr ocksÄ högklassig (ingen ordlek avsedd), kom ihÄg. Panelen blir tillrÀckligt ljus, har fantastiska betraktningsvinklar och uppvisar kraftfulla fÀrger, vilket gör den till en av de bÀsta panelerna jag har sett pÄ MWC Barcelona.

Nubia X första intryck29

Designen pĂ„ nubia X Ă€r ocksĂ„ utmĂ€rkt. Handenheten har en glassmörgĂ„sdesign som hĂ„lls samman av en metallskĂ€rm och följaktligen kĂ€nns den lika premium som sĂ€g, iPhone XS eller Samsung Galaxy S10. Enheten kommer i attraktiva fĂ€rger, har en kurvig rygg som banar vĂ€g för ett robust grepp i handen och krĂ€ver att du torkar ner en gĂ„ng i taget, eftersom det smutsar vĂ€ldigt enkelt – alla vanliga glasfönster med smarta glasögon, verkligen.

Nubia X första intryck02

Vad som Àr intressant Àr dock att smarttelefonen inte har en, utan tvÄ kapacitiva fingeravtryckssensorer som har placerats pÄ vardera sidan av handenhetens ram. Den hÀr installationen Àr inte bara bra för ambidexterity, men det sÀkerstÀller ocksÄ att smarttelefonen lÄser upp mer sÀkert och lyhörd, eftersom enheten skannar tvÄ fingeravtryck samtidigt nÀr du hÄller den i dina hÀnder. Dessutom, genom att trycka ner pÄ bÄda de kapacitiva sensorerna pÄ en gÄng vÀxlar skÀrmen pÄ nubia X, vilket Àr mycket bekvÀmare Àn alternativet som innebÀr att vÀnda pÄ telefonen, trycka pÄ strömbrytaren och vice versa.

NÀr det gÀller placeringen av resten av portarna och knapparna levereras nubia X med en strömbrytare pÄ höger ryggrad och en volymvippa pÄ motsatt sida av ramen. Mot botten har smarttelefonen en USB Type-C-port för laddning, som flankeras pÄ vardera sidan av en mikrofon och ett högtalargaller. Till min bestörtning har enheten inte ett hörlursuttag, sÄ donglelivet Àr det.

Nubia X första intryck17

NÀr det gÀller specifikationerna för smarttelefonen stöds nubia X av en Qualcomm Snapdragon 845-processor, men en chef frÄn företaget har bekrÀftat att 91mobiler att företaget snart kommer att ta en Snapdragon 855-variant av enheten till Indien. Oavsett Àr SD845-processorn fortfarande mycket snabb, och jag mötte inga problem med enhetens prestanda under min korta tid med den. Förinstallerade appar öppnade snabbt, anvÀndargrÀnssnittsanimationerna kÀndes flytande och att byta frÄn en skÀrm till en annan var ocksÄ en lek. Det finns mer att sÀga om smartphoneens prestanda, sÄ hÄll dig uppdaterad för vÄr fullstÀndiga recension av enheten.

Nubia X första intryck18

nubia X: s Achilles Heel Àr utan tvekan dess programvara. Medan jag inte mötte nÄgra problem med smarttelefonens hud med mycket tema, körs enheten fortfarande pÄ Android Oreo, vilket i mina böcker helt enkelt Àr oacceptabelt.

Nubia X första intryck27

Som jag nÀmnde tidigare levereras inte nubia X med en sekundÀr kamera och anvÀnder istÀllet sina primÀra kameror för att klicka pÄ selfies. PÄ den noten har handenheten en dubbelkamerainstÀllning pÄ baksidan, som bestÄr av ett par 16MP- och 24MP-sensorer med f / 1.8-blÀndare. Kamerakvaliteten sÄg lovande ut, men jag skulle vilja spendera mer tid med den innan jag gjorde ett uttalande.

Nubia X första intryck 06

Nubia X drivs av ett 3 800 mAh batteri som pÄ papper verkar tillrÀckligt rymligt för att hÄlla köpare en hel dag av en enda laddning. Handenheten finns i tre lagringsvarianter pÄ 64 GB, 128 GB och 256 GB och har antingen 6 GB eller 8 GB RAM. TyvÀrr finns det inget stöd för utbyggnad av lagring med hjÀlp av ett microSD-kort sÄ att du fastnar med vad du fÄr frÄn början. Handenheten börjar pÄ ungefÀr 35 000 Rs för basvarianten, och verkar vÀrt att se upp för nÀr den landar i Indien.