NuggMD ger medicinsk marijuana tillgÄng till New York

NuggMD ger medicinsk marijuana tillgÄng till New York

Medicinsk marijuana har varit en hett knappfrÄga i USA i flera Är nu. Medan ett vÀxande antal stater har gjort denna medicinska metod laglig, har mÄnga stater ett brett utbud av regler och lagar som förhindrar potentiella patienter att snabbt och enkelt fÄ medicinsk marijuana. En av dessa stater Àr New York, dÀr lÀkare Àr skyldiga att registrera sig för NYS Medical Marijuana Program och fÄ en speciell certifiering för att ordinera medicinsk marijuana som gör tillgÄng till vÄrd extremt begrÀnsad. Lyckligtvis vill ett företag Àndra det.

NuggMD Àr en Kalifornienbaserad ledande telemedicinportal som ansluter kvalificerade medicinska marijuanapatienter med licensierade lÀkare online. De har hjÀlpt mer Àn 40 000 kaliforniska patienter att fÄ en online medicinsk marijuana-konsultation med en licensierad lÀkare, och de har siktat pÄ utmaningarna pÄ New York-marknaden.

Ӏven om New York godkĂ€nde medicinsk marijuana 2014 har knappt 14 000 personer lagligt tillgĂ„ng till det pĂ„ grund av begrĂ€nsningar av synligheten och antalet lĂ€kare,” sĂ€ger Collin Mann, VD pĂ„ NuggMD, i ett pressmeddelande. ”Detta Ă€r en trend som vi har sett över hela linjen i stater med nya marijuana-lagar pĂ„ böckerna. Åtkomst bör vara möjlig, men det Ă€r det inte, och vi kommer att Ă€ndra det; vĂ„rt nĂ€tverk av cannabisexpertlĂ€kare kommer att pĂ„skynda den förĂ€ndringen bĂ€ttre Ă€n nĂ„gon annan. ”

Med lanseringen i New York Àr företaget glada över att göra det möjligt för deltagande New York-lÀkare att ge praktisk och effektiv vÄrd till patienter över hela landet. Och med endast 884 av de 110 000 utövarna i New York som Àr registrerade för NYS Medical Marijuana-programmet, har de fÄtt sitt arbete skuren för dem i Big Apple.

“Det Ă€r frustrerande att vi inte kan hitta en lĂ€kare, speciellt nĂ€r vi vet att barn i olika stater har full tillgĂ„ng till detta lĂ€kemedel”, sĂ€ger Dr. Amy Piperato, en lĂ€kare i NY vars dotter har epilepsi.

Med fler och fler patienter som skryter av fördelarna med medicinsk marijuana och ett ökande antal stater som kommer ombord, bör hindren för meningsfull patientvÄrd förhoppningsvis minska under de kommande Ären. Men under tiden Àr det fantastiskt att ha ett företag som NuggMD i frontlinjen för den medicinska kampen med regler.

LÀs mer om cannabis-startups hÀr pÄ Tech.Co

Foto: Flickr / Dank Depot