NVIDIA GeForce GTX GPU: er för att fÄ strÄlespÄrning via drivrutinsuppdatering

NVIDIA GeForce GTX GPU: er för att fÄ strÄlespÄrning via drivrutinsuppdatering

“Unity- och Unreal-spelmotorer gör det möjligt för spelutvecklare att lĂ€gga till raytracing-funktioner i titlar”

Under den Ärliga Game Developers Conference som hölls i San Francisco den 18 mars meddelade NVIDIA att det kommer att ge strÄlspÄrning till utvalt sortiment av GTX GPU: er. Utöver detta meddelade företaget ocksÄ att strÄlspÄrning i realtid skulle integreras av populÀra spelmotorer, Unreal och Unity. Detta skulle göra det möjligt för spelutvecklare att ta med sig strÄlspÄrningsfunktionerna till miljoner spelare runt om i vÀrlden. Slutligen introducerar NVIDIA ocksÄ GameWorks RTX, som Àr en uppsÀttning verktyg och tekniker som hjÀlper spelutvecklare att lÀgga till ray-tracing i spel.

För att ge ray-tracing till GeForce GTX GPU: er kommer NVIDIA att slĂ€ppa en drivrutinsuppdatering i april. Uppdateringen kommer att lĂ€gga till stöd för GTX 1060 6GB och senare. Även GPU: er som anvĂ€nder Turing-icke-RTX, som GTX 1660 / Ti, skulle ocksĂ„ fĂ„ stöd för strĂ„lespĂ„rning via uppdateringen.

NVIDIA GeForce RTX 2060 - i text

Matt Wuebbling, chef för GeForce Marketing pĂ„ NVIDIA, sa, ”NĂ€r programmerbara skuggspelare introducerades för mer Ă€n 15 Ă„r sedan bytte de spel för alltid. Idag Ă€r strĂ„lspĂ„rning i realtid instĂ€lld pĂ„ att göra samma sak – det representerar nĂ€sta landmĂ€rkeförskjutning i spelutvecklingen. Bredden av branschens anvĂ€ndning Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rd – standard-API: er, integration i stora spelmotorer, flera AAA-titlar och support möjliggjort i miljontals hĂ„rdvaruprodukter. Allt pekar pĂ„ en spĂ€nnande framtid för spelare. ”

Bortsett frÄn detta har bÄde Unity Engine och Unreal Engine meddelat att de kommer att integrera ray-spÄrning pÄ sina AAA-titlar. Unreal Engine 4.22 förhandsvisning Àr redan tillgÀnglig för spelutvecklare, vilket gör det möjligt att inkludera de nya funktionerna. Unity kommer ocksÄ att slÀppa ett förhandsgranskningsverktyg i april som kommer att erbjuda stöd för strÄlspÄrning i realtid för utvecklare. Ray-tracing-stöd finns ocksÄ pÄ andra spelmotorer som Frostbite Engine som anvÀnds av DICE och EA, Northlight Engine, Crystal Dynamics Engine, Netease och mer.

Även om GTX GPU: er fĂ„r strĂ„lespĂ„rningsstöd kommer GeForce RTX GPU: er fortfarande att vara mycket snabbare nĂ€r det gĂ€ller funktionerna. Det ger bĂ€ttre bildkvalitet tack vare dedikerade RT-kĂ€rnor. Slutligen har NVIDIA ocksĂ„ meddelat det nya GameWorks RTX-verktyget som hjĂ€lper utvecklarna att lĂ€gga till dessa strĂ„lspĂ„rningseffekter i spel. Verktygen Ă€r redan tillgĂ€ngliga för utvecklare med inneslutningar som RTX Denoiser SDK och Nsight for RT.