NVIDIA Jetson Nano Àr en $ 99 AI-dator för DIY-tillverkare och utvecklare

NVIDIA Jetson Nano Àr en $ 99 AI-dator för DIY-tillverkare och utvecklare

“NVIDIA Jetson Nano har mycket kraft inuti för att köra en offline AI-installation, ta den online eller till och med bygga och köra din egen robot eller ett kameranĂ€tverk”

NVIDIAs Jetson-arm Àr ganska kÀnd för mÀktiga prestationer, med mycket kapabla maskiner som kör neurala nÀtverk för komplicerade AI- och ML-uppgifter. Men sÄdana applikationer med hög intensitet kanske inte Àr vad DIY-byggare letar efter och Àr verkligen dyrare Àn vad en entusiast har rÄd med. Genom att kryssa i dessa kryssrutor har NVIDIA tagit bort omslaget frÄn Jetson Nano, en AI-dator som kan passa i fickorna och pÄstÄs ha tillrÀckligt med eldkraft inuti för att utföra mer Àn bara oseriösa gymnasieprojekt.

Nvidia Jetson Nano AI - i text 1

NVIDIA Jetson Nano drivs av en 64-bitars ARM A57 fyrkÀrnig processor, tillsammans med en 128-kÀrnig NVIDIA Maxwell integrerad GPU för att underlÀtta visuell bearbetning. Datorn har ocksÄ 4 GB LPDDR4 RAM, vilket underlÀttar minnet och buffertbelastningen som Àr oundviklig i AI-berÀkningar. NVIDIA hÀvdar att detta producerar upp till 472 gigaflops kraft, vilket borde rÀcka för en hel massa avancerade applikationer, inklusive neurala nÀtverk, kameranÀtverk, visuella system, sensorisk informationsbehandling och grundlÀggande till mellannivÄ robotimplementering.

Nvidia Jetson Nano AI - i text 2

Jetson Nano levereras med Ubuntu 18.04 ur lÄdan, som en del av NVIDIA: s Jetpack 4.2 SDK som startar genom ett microSD-kort. Stödda öppen kÀllkodsramar för maskininlÀrning inkluderar alla populÀra alternativ, som TensorFlow, Caffe, PyTorch, MXNet och Keras, tillsammans med OpenCV och ROS, som Àr ramar som hjÀlper till att bygga datorsyn och robotikuppsÀttningar. Den inbyggda programvaran och hÄrdvaran ombord möjliggör realtidsvisionsbehandling över en hel massa fÀllbara neurala nÀtverksmodeller, som ger möjlighet att bygga slutanvÀndartillÀmpningar av autonoma robotar med flera sensorer, avancerade AI-system och IoT-enheter med flera lager av komplexitet.

NÀr det gÀller grÀnssnitt har NVIDIA Jetson Nano fyra USB-A 3.0-portar för allmÀnna tillbehör, en HDMI 2.0 och en DisplayPort 1.3 för visuell utgÄng. Det finns ocksÄ en microSD-plats för start och firmware-laddning, en gigabit Ethernet-port och en M.2 Key-E-modul för trÄdbunden och trÄdlös anslutning. Jetson Nano har ocksÄ en MIPI CSI-2-kamerakontaktport för datasyn och en 40-stifts GPIO-rubrik, vilket möjliggör en hel massa kringutrustning och sensorisk anslutning.

Nvidia Jetson Nano AI - i text 3

Exempelvis Àr kamerans kontaktport kompatibel med kameror baserade pÄ Sonys 8MP IMX219-referensdesign, vilket i kombination med processorkraften gör NVIDIA Jetson Nano kapabel att bearbeta upp till Ätta samtidiga direktvideoflöden pÄ 1080p vid 30 fps. Detta ger det i huvudsak möjligheten att distribueras som en lÄgeffektiv videoanalysplattform för smarta kameror och IoT-instÀllningar.

Denna ganska mĂ„ngsidiga installation levereras redan och du kan fĂ„ Jetson Nano i sin barebone, konfigurerbar form till $ 99 (ungefĂ€r 6 800 Rs) frĂ„n auktoriserade distributörer. FrĂ„n och med juni 2019 kommer NVIDIA ocksĂ„ att leverera den Jetson Nano-konfigurerade berĂ€kningsmodulen för designers att anvĂ€nda i sina produktionssystem. Denna berĂ€kningsmodul, som NVIDIA sĂ€ger, “kommer att innehĂ„lla 16 GB eMMC-lagring ombord och förbĂ€ttrad I / O med PCIe Gen2 x4 / x2 / x1, MIPI DSI, ytterligare GPIO och 12 banor med MIPI CSI-2 för anslutning av upp till tre x4-kameror eller upp till fyra kameror i x4 / x2 konfigurationer.”Modulen sĂ€ljs till $ 129 (ungefĂ€r 8 900 Rs).