Ny Fitbit Charge 3 tillkĂ€nnages – allt du behöver veta

Ny Fitbit Charge 3 tillkÀnnages - allt du behöver veta

Fitbit Charge 3 – Vad du behöver veta

Det finns ofta mycket hype – utan mycket substans – nĂ€r nya bĂ€rbara datorer lanseras. Vi kommer dock att skĂ€ra igenom bullret och ge dig fakta och siffror om Charge 3 och om det Ă€r rĂ€tt bĂ€rbar för dig.

Är Fitbit Charge 3 en fitnessspĂ„rare eller en smartwatch?

NĂ„gonstans i mitten, men det Ă€r fortfarande frĂ€mst en tracker. Den behĂ„ller den typiska fitnessspĂ„rningsdesignstilen – ett band och en skĂ€rm som sitter ihop och ser ungefĂ€r ut som Charge 2, som du kan se nedan:

Fitbit Charge 2 (vÀnster) och Charge 3 (höger)

Den har dock nya funktioner som driver den nÀrmare en smartwatch Àn nÄgon tidigare Fitbit-tracker.

Det kan till exempel ge fler aviseringar Àn nÄgonsin tidigare. Dessa inkluderar kalendervarningar och push-meddelanden frÄn smartphone-appar. Dessutom kan du snabbt svara pÄ vissa meddelanden om du anvÀnder en Android-telefon.

Hur lÄng Àr batteritiden för Fitbit Charge 3?

Fitbit hÀvdar att det kommer att pÄgÄ i sju dagar pÄ full laddning. Det Àr ganska imponerande, men det noteras ocksÄ att detta kommer att variera med anvÀndning och andra faktorer. SÄ om du spÄrar sport och svarar pÄ aviseringar ofta mÄste du ladda det efter ett par dagar.

NÀr Àr Fitbit Charge 3 tillgÀnglig?

Charge 3 finns i tvÄ versioner: standard eller specialutgÄva. För nÀrvarande Àr standardutgÄvan Charge 3 tillgÀnglig för förbestÀllning, med leveranser som förvÀntas börja i oktober.

Charge 3 Special Edition Àr ocksÄ tillgÀnglig för förbestÀllning, men anlÀnder nÄgot senare, med leveranser som förvÀntas i november.

Hur mycket kostar Fitbit Charge 3?

StandardutgÄvan Charge 3 kostar $ 149,95 medan Special Edition kostar $ 169,95. För den hÀr premien fÄr du valet av tvÄ olika band och stöd för NFC-betalningar med Fitbit Pay.

Hur stor Àr Fitbit Charge 3?

Fitbit Charge 3 kommer med tvĂ„ band i olika storlek – smĂ„ och stora. Den lilla passar handleder mellan 5,5-7,1 tum och den stora passar 7,1-8,7 tum.

SkÀrmen Àr större Àn Charge 2 med cirka 40%, men fodralet Àr tunnare, vilket innebÀr att det ska kÀnnas mindre tjockt pÄ din handled.

Vilka fÀrger kommer Fitbit Charge 3 i?

Du kommer att kunna fĂ„ standard Charge 3 i tvĂ„ fĂ€rgkombinationer – antingen ett ”Graphite Aluminium” skĂ€rmfodral med ett svart band eller ett rosaguldfodral med ett blĂ„grĂ„tt band.

SpecialutgÄvorna finns ocksÄ i tvÄ fÀrger: Ett Rose-Gold-fodral med vÀvt lavendelband eller Graphite Aluminium-fodralet med ett vitt silikonsportband.

Som med en Fitbit-tracker Àr remmen utbytbara och det finns tvÄ olika lÀderband, fyra sportband och tvÄ olika vÀvda band att vÀlja mellan.

Är Fitbit Charge 3 vattentĂ€t?

Ja, Fitbit hÀvdar att det Àr vattentÀtt till 50 meter. Det hÀvdar ocksÄ att du kan bÀra Charge 3 i havet, sÄ saltvatten bör inte skada det.

Kan Fitbit Charge 3 spÄra din hjÀrtfrekvens?

Japp. Faktum Àr att Charge 3 har pulsspÄrning dygnet runt och anvÀnder nÄgot som kallas pulszoner, vilket hjÀlper dig att identifiera vilket stadium av ett trÀningspass du befinner dig i.

Har Fitbit Charge 3 GPS?

Val av Fitbit Charge 3-band

Nej, och det hÀr kÀnns som ett missat tillfÀlle. Det finns ingen inbyggd GPS för laddningen 3. Du kan dock ansluta den till telefonens GPS, vilket kan vara till hjÀlp om du kör eller cyklar.

Kan du byta band pÄ Fitbit Charge 3?

Ja, och som vi nÀmnde ovan finns det massor av ersÀttningsband att vÀlja mellan. Det kommer sannolikt ocksÄ att finnas massor av tredje parts band tillgÀngliga att köpa pÄ internet.

Kan jag styra min musik frÄn Fitbit Charge 3?

TyvÀrr inte. Charge 3 stöder inte musikstyrning via nÄgon app. Inte heller kommer du att kunna lagra lÄtar pÄ din Charge 3.

Kan jag spÄra min sömn med Charge 3?

Ja, du kommer att kunna spÄra hur lÀnge du har sovit totalt, liksom hur lÀnge du har spenderat i varje sömnstadium: lÀtt, djupt och REM. Fitbit lovar ocksÄ att du kommer att kunna anvÀnda dessa insikter för att fÄ bÀttre sömn.

Fitbit Charge 3 vs Fitbit Charge 2

Charge 3 Àr en uppgradering till Charge 2 inom tvÄ viktiga omrÄden: storlek och funktioner.

Mindre och lÀttare

Som vi nÀmnde ovan Àr Charge 3 betydligt mindre Àn Charge 2, trots att det rymmer en större skÀrm. Charge 3 Àr ocksÄ lÀttare tack vare aluminium, snarare Àn rostfritt stÄlkonstruktion pÄ skÀrmfodralet.

Korrekt pekskÀrm

Charge 3 har ocksÄ en ordentlig pekskÀrm, till skillnad frÄn Charge 2s skÀrm som helt enkelt Àndrade meny varje gÄng du knackade pÄ den. Charge 3 har ocksÄ en induktiv knapp som fungerar som en wake / back-knapp.

BĂ€ttre funktioner

NÀr det gÀller funktioner har Charge 3 förbÀttrat meddelandefunktionerna avsevÀrt. Det kan visa ett bredare utbud av smarttelefonaviseringar Àn Charge 2, och om du anvÀnder en Android-telefon kan du snabbt svara pÄ nÄgra av dem.

Nytt operativsystem

Charge 3 gör ocksÄ bort Fitbits traditionella operativsystem istÀllet för att anvÀnda operativsystemet som debuterade pÄ sin Versa smartwatch. Det hÀr nya operativsystemet gör det lÀttare för tredjepartsföretag att producera appar för klockan, vilket kan innebÀra att vi snart ser Àkta musikkontroller pÄ Charge 3.

Du Ă€r ocksĂ„ mindre beroende av Fitbit-appen – till exempel kommer du att kunna skapa mĂ„l pĂ„ sjĂ€lva enheten tack vare det nya operativsystemet och pekskĂ€rmen.

Helt vattentÀt

Charge 3 Ă€r nu helt vattentĂ€t till 50 meter, till skillnad frĂ„n Charge 2 som bara var stĂ€nksĂ€ker. Det betyder att du kommer att kunna ta laddningen 3 i duschen och du kan anvĂ€nda den för att spĂ„ra simning – men hur exakt det blir Ă€r en annan sak.

Samma lanseringspris

Vad som Àr trevligt att se Àr att Charge 3 inte kostar mer Àn Charge 2 gjorde vid lanseringen. StandardutgÄvan Charge 3 ger dig tillbaka 149,95 $, exakt samma som Charge 2. SpecialutgÄvan (som finns i olika fÀrger och tillÄter NFC-betalningar) kostar dock 169,65 $.

Men Àr det rÀtt bÀrbar för dig? Vi har sammanstÀllt alla de senaste och bÀsta bÀrbara produkterna som kommer i Är