Ny marknadsundersökning tyder på att det smarta högtalarloppet är ganska mycket över

Ny marknadsundersökning tyder på att det smarta högtalarloppet är ganska mycket över

En ny marknadsundersökningsrapport från Consumer Intelligence Research Partners som erbjuder en titt på det smarta högtalarlandskapet ger en ganska snedställd bild av situationen, så att du med rätta kan läsa nyckelupptagningarna och undrar om loppet är ganska mycket över på punkt.

Bland de viktigaste resultaten: För det första fortsätter marknaden för smarta högtalare att växa. Det kryssade konsekvent uppåt från 36 miljoner enheter i december 2017 till 53 miljoner enheter förra september till nu 66 miljoner enheter. Enligt CIRP-data har det hjälpt till, delvis av det faktum att antalet personer som äger mer än en av dessa högtalare också växer. Fram till den 31 december rapporterade 35% av alla smarta högtalare att de hade mer än en sådan enhet, jämfört med bara 18% av ägarna som sa samma sak ett år tidigare.

På samma sätt har vinnarna i det smarta högtalarloppet РAmazon och Google Рockså varit ganska konsekventa i sin position och förblir så.

Amazon, med sitt sortiment av olika Echo-högtalare, är långt ifrån kategoriledare och står för hela 70 procent av den amerikanska installerade basen. Det är enligt CIRP-analysen, som baserade sina resultat på en undersökning av 500 amerikanska ägare av Amazon Echo, Google Home och Apple HomePod-enheter som ägde rum mellan 1 januari och 11 januari.

Google Home kommer emellertid på andra plats och står för 24% av den installerade basen, med Apples HomePod som avrundar de tre bästa och står för 6%.

“Holiday shoppare hj√§lpte marknaden f√∂r smarta h√∂gtalare att ta fart igen”, s√§ger CIRP medgrundare och partner Josh Lowitz. ‚ÄĚRelativa marknadsandelar har varit relativt stabila, med Amazon Echo, Google Home och Apple HomePod som st√•r f√∂r konsekventa aktier under de senaste kvartalen. Amazon och Google har b√•da breda modelluppst√§llningar, allt fr√•n grundl√§ggande till avancerade, med √§nnu fler varianter fr√•n Amazon. Apple har naturligtvis bara sin premium-prissatta HomePod och kommer sannolikt inte att f√• n√•gon betydande andel f√∂rr√§n den erbjuder en nyb√∂rjarprodukt n√§rmare Echo Dot och Home mini. ‚ÄĚ

Som CNBC anteckningar i en bit i dag, det √§r inte precis en enkel j√§mf√∂relse att titta p√• Apple tillsammans med Google och Amazon h√§r. Apples HomePod kostar till exempel 349 dollar, j√§mf√∂rt med Googles h√∂gtalare som b√∂rjar p√• 29,99 dollar och Amazonas som b√∂rjar √§nnu l√§gre, 19,99 dollar. Och f√∂rutom att det √§r dyrare, ‚ÄĚMedan HomePod √§r stolt √∂ver h√∂gkvalitativt ljud och det faktum att den inte lagrar konversationer i molnet som andra enheter g√∂r, √§r antalet tj√§nster det st√∂der mindre j√§mf√∂rt med konkurrenterna. Siri lyssnar bara p√• kommandon f√∂r att spela musik fr√•n Apples egen streamingtj√§nst, och spelning fr√•n andra tj√§nster, som Spotify, kr√§ver en mer komplicerad installation. ‚ÄĚ

Emellertid forts√§tter stycket, det √§r ocks√• v√§rt att notera att Apple har justerat sin strategi relaterad till Apple Music och “b√∂rjar nu erbjuda tj√§nsten till smarta h√∂gtalare med st√∂rre marknadsandel.”