Ny video visar att Teslas Autopilot misslyckades pÄ platsen för dödlig krasch

Ny video visar att Teslas Autopilot misslyckades pÄ platsen för dödlig krasch

I slutet av förra mÄnaden dog en Tesla-Àgare nÀr hans Model X, med Autopilot engagerad, följde en linje pÄ vÀgen in i en betongdelare och kraschade. Tidigare i veckan visade en video frÄn en Tesla-Àgare i Chicago hur det kan ha hÀnt med en liknande korsning, och nu har en annan Tesla-Àgare filmat sin bil som uppförde sig exakt pÄ samma plats vid kraschen.

Som du kan se frÄn videon följer Teslas Autopilot-system vad den tycker Àr den vÀnstra körmarkören, men Àr verkligen högermarkören för av rampen. Du kan se att Tesla ger föraren en varning för att vara uppmÀrksam, men det Àr lÀtt att se hur en lite ouppmÀrksam förare inte skulle förstÄ att saker gick fel förrÀn för sent.

OmstÀndigheterna i videon stÀmmer exakt med hur Tesla beskrev situationen som orsakade den dödliga kraschen:

I ögonblicken före kollisionen, som intrÀffade kl 9:27 pÄ fredagen den 23 mars, var Autopilot engagerad med det adaptiva farthÄllarkontrollens avstÄnd satt till minimum. Föraren hade fÄtt flera visuella och en hörbar praktisk varning tidigare i körningen och förarens hÀnder upptÀcktes inte pÄ ratten pÄ sex sekunder före kollisionen. Föraren hade ungefÀr fem sekunder och 150 meter fri sikt över betongavdelaren med den krossade kraschdÀmparen, men fordonets stockar visar att inga ÄtgÀrder vidtogs.

Men videon och det faktum att föraren i Chicago replikerade exakt samma sak gör en annan del av Teslas uttalande om kraschen lite förvirrande:

VÄra data visar att Tesla-Àgare har kört samma motorvÀgsstrÀcka med Autopilot engagerad ungefÀr 85 000 gÄnger sedan Autopilot först rullades ut 2015 och ungefÀr 20 000 gÄnger sedan bara början av Äret, och det har aldrig intrÀffat en olycka som vi kÀnner till . Det finns över 200 framgÄngsrika Autopilot-resor per dag pÄ denna exakta vÀgstrÀcka.

Antingen Ă€r Teslas definition av en “framgĂ„ngsrik” Autopilot-resa bara en dĂ€r en krasch inte intrĂ€ffar (snarare Ă€n att föraren tar kontroll över Autopilots Autosteer), eller sĂ„ har vĂ€gförhĂ„llandet försĂ€mrats dramatiskt strax före kraschen. Du kan se att den vĂ€nstra körmarkören, den som Tesla borde ha följt, Ă€r bleknad och inte plockad upp av systemet, men det verkar osannolikt att det hĂ€nde över natten.