Nya iOS 12 beta ger mer ljus pÄ den kommande iPhone X Plus

Nya iOS 12 beta ger mer ljus pÄ den kommande iPhone X Plus

De flesta rapporter som beskriver Apples 2018 iPhone-planer sÀger att Apple kommer att lansera tre nya iPhones i höst, en första för företaget. Alla enheter har samma design som introducerats av iPhone X, komplett med kant-till-kant-skÀrmar, hack och Face ID-stöd. Dessutom kommer de nya iPhonesna i tre storlekar, inklusive 6,1-tums (LCD), 5,8-tums (OLED) och 6,5-tums (OLED).

Som alltid bekrÀftar Apple aldrig rykten om icke-slÀppta enheter, men en ny iOS 12-upptÀckt indikerar att om 6,5-tums iPhone Àr riktig kommer det att bli en iPhone X Plus-enhet.

IPhone har redan en skÀrm som Àr större Àn visningen av befintliga Plus-enheter, Ätminstone nÀr det gÀller diagonala mÀtningar. Men iPhone X har ocksÄ ett bildförhÄllande pÄ 2: 1, sÄ skÀrmens bredd Àr faktiskt mindre Àn exempelvis iPhone 8 Plus.

Det Àr dÀrför som fans av iPhone Plus förmodligen ser fram emot en iPhone X Plus-version. Och brasiliansk webbplats iHelpBR upptÀckte bevis för att Apple verkligen har en iPhone X Plus pÄ gÄng.

Webbplatsen anvÀnde de senaste betaversionerna av iOS 12 och Xcode för att ladda upp i iOS Simulator en enhet med skÀrmupplösningen instÀlld pÄ 2688 x 1242. Nu har vi redan bevisat att skÀrmupplösningen pÄ iPhone X Plus Àr 2688 x 1242.

Vid ytterligare inspektion upptÀckte webbplatsen att standardappar inklusive meddelanden, kalender och kontakter vÀxlar frÄn stÄende till liggande lÀge pÄ den större 6,5-tumsskÀrmen (bilder ovan och nedan).

IPhone X Plus, med sina 2436 x 1125, stöder inte liggande lÀgen som iPhone Plus-modellerna. SÄ det faktum att en iPhone med en skÀrm pÄ 2688 x 1242 skulle tvinga Apples appar att vÀxla till liggande lÀge antyder att Apple kommer att behandla 6,5-tums iPhone som en Plus-enhet.

Det Àr oklart just nu om 6,1-tums iPhone, som ocksÄ har en skÀrm som Àr större Àn iPhone X-skÀrmen, stöder liggande lÀge för specifika appar.

Apple bör avslöja och lansera iPhones 2018 i september.