Nya iPad Pro-hastighet blir en mardröm för Qualcomm och Intel

Nya iPad Pro-hastighet blir en mardröm för Qualcomm och Intel

Apple tillbringade mycket tid pÄ att prata om hastigheten och prestandan hos det nya A12X Bionic-chipet nÀr det introducerade iPad Pro 2018-modellerna tidigare i veckan. Det Àr lika med kursen för alla iOS-enhetslanseringar. Varje ny iPhone- eller iPad-generation har nytt kisel tillverkat av Apple, och iPad-proffsen har en Ànnu bÀttre version av A12 Bionic som driver iPhone XS, iPhone XR och iPhone XS Max. Det visar sig att A12X-chipet faktiskt inte har nÄgra riktiga rivaler, eftersom det kan leverera prestanda osedda pÄ Android-surfplattor och de flesta Windows 10-maskiner.

A12X Bionic Ă€r ett 7nm-chip som A12, men det Ă€r Ă€nnu större Ă€n dess motsvarighet till iPhone, med 10 miljarder transistorer. Eftersom iPad erbjuder Ă€nnu mer utrymme Ă€n iPhone Ă€r A12X-chipet större, dĂ€rav “X” i namnet. Det Ă€r en 8-kĂ€rnig processor med fyra prestanda och fyra högeffektiva kĂ€rnor, förklarade Apple pĂ„ scenen. EnkĂ€rnig prestanda har ökat med 35%, medan flerkĂ€rnig hastighet har ökat med 90%. Chipet har ocksĂ„ en 7-kĂ€rnig GPU som levererar dubbelt sĂ„ mycket som föregĂ„ende iPad.

Apple sa pÄ scenen och i iPad Pro: s promovideo senare att iPad Pro Àr snabbare Àn 92% av alla bÀrbara datorer som sÄlts under de senaste 12 mÄnaderna, vilket Àr imponerande. De nya iPad-proffsen Àr inte ute i butikerna Ànnu, men en örnögd BGR-lÀsare upptÀckte Geekbench-poÀng för surfplattan.

Vi tittar pÄ en iPad8.8 nedan, med 6 GB RAM-minne, vilket mÄste betyda att detta Àr en toppversion av linjen, med 1 TB lagringsutrymme. Tabletten fick 5020 i enkelkÀrnor och 18217 i test med flera kÀrnor.

HÀr Àr enkÀrniga poÀng för alla iOS-enheter hittills, inklusive de nya iPhonerna:

FlerkÀrniga poÀng:

HÀr Àr enkÀrniga poÀng för Mac och MacBook:

Nu gör flerkÀrniga poÀng:

HÀr Àr vad de bÀsta Android-processorerna kan göra just nu:

Och flerkÀrniga poÀng:

Och hÀr Àr vad Microsofts bÀsta Surface-bÀrbara datorer och surfplattor gör:

Det Àr ingen tvekan om det; iPad Pro har ett chip redo att leverera den typ av prestanda som konkurrenter bara kan drömma om. Det Àr den typ av chip som kan driva en MacBook inom en inte alltför avlÀgsen framtid. Det Àr den typen av chip som driver Qualcomm och Intels sÀmre mardrömmar.