Nya Microsoft Surface Duo-lÀckor: gÄngjÀrnsdesign, Lackluster-specifikationer

Nya Microsoft Surface Duo-lÀckor: gÄngjÀrnsdesign, Lackluster-specifikationer

Nya Microsoft Surface Duo-lÀckor: gÄngjÀrnsdesign, Lackluster-specifikationer

Nya specifikationer pÄ den kommande Microsoft Surface Duo-enheten har lÀckt ut, vilket slösar nÄgra intressanta detaljer om den unika dubbla skÀrmen tvÄ-i-ett-surfplatta.

Den faktiska enheten kommer inte att vara ute förrÀn senare i Är, men de lÀckta bilderna och specifikationerna Àr mycket sannolikt den verkliga affÀren.

Vi kan förvÀnta oss en Snapdragon 855, 6 GB RAM, alternativ för 64 GB eller 256 GB lagring och mer. HÀr Àr specifikationerna samt en liten analys om vad den hÀr nyheten berÀttar om den livligaste nya Surface-telefonen.

Surface Laptop vs Surface Pro vs Surface Book – se vĂ„r guide till Microsoft-sortimentet

Specifikationer för Surface Duo

LÀckorna Àr borta frÄn Windows Central, som har fakta att veta. Kameran? En enda 11MP-sensor pÄ högra skÀrmens övre ram. Den kan anvÀndas för framÄtvÀnda foton eller videor, och nÀr skÀrmen har vikts ut kan den anvÀndas lika enkelt för bakÄtvÀnda. SkÀrmarna? TvÄ 5,6-tums AMOLED-paneler med en pixeldensitet pÄ 401.

De tvÄ skÀrmarna Àr anslutna med ett gÄngjÀrn som roterar 360 grader och kan förvandla telefonen till en 8,3-tums surfplatta.

HÀr Àr de fullstÀndiga specifikationerna, enligt de nya lÀckorna:

Visar: 5,6-tums 1800x1350p AMOLED-paneler med 4: 3 bildförhÄllande 8,3-tums surfplatta nÀr den fÀlls ut

Kamera: 11MP fram- / baksensor

Processor: Snapdragon 855

BAGGE: 6 GB

Lagring: 64 GB / 256 GB

OS: Android 10

sÀkerhet: Inbyggd fingeravtryckssensor

Hamnar: USB-C, Nano SIM

Enheten kommer ocksÄ med en Surface Pen som en penna.

Den kör Android 10 vid lanseringen, men precis som Microsofts andra just avslöjade Surface-enheter kommer den snabbt att uppgraderas till det kommande Android 11 OS.

Microsoft Surface Duo

Kan Surface Duo tÀvla?

Det finns en uppenbarelse hĂ€r som sticker ut frĂ„n resten – Surface Duo kommer att ha Qualcomms Snapdragon 855 snarare Ă€n den senaste processorn, Snapdragon 865. Det Ă€r ett steg ner frĂ„n processorkraften du förvĂ€ntar dig av en 2020-telefon.

Windows Central spekulerar i att beslutet bakom att inkludera förra Ärets processor kan komma till en hÄrdvaruproblem som gjorde det omöjligt att passa in ett ytterligare chip som krÀvs för Snapdragon 865. Enligt Windows Central:

”Anledningen verkar vara rotad i det faktum att Qualcomm krĂ€ver att alla smarttelefontillverkare inkluderar ett separat 5G-chip med Snapdragon 865. Surface Duos interna design slutfördes innan det visste sig om kravet och har dĂ€rför inte plats för ytterligare 5G-chip som krĂ€vs nĂ€r du anvĂ€nder Snapdragon 865. ”

3.460mAh-batteriet Àr inte heller sÄ imponerande, med tanke pÄ att den hÀr enheten fungerar som en surfplatta, och lagringsalternativen Àr inriktade pÄ en telefon ocksÄ, snarare Àn en surfplatta.

Beviljas, Snapdragon 855 Àr inte en dÄlig processor, och de andra specifikationerna Àr verkligen respektabla Àven om de inte Àr helt i nivÄ nÀr det gÀller en flaggskepps 2020-telefon.

Ska du fÄ Surface Duo?

SÄ med dessa bara lite avaktuella specifikationer, Àr Surface Duo vÀrt det? Beviljat, svaret kan bero pÄ ett faktum som vi inte vet Ànnu: hur mycket kostar den hÀr saken?

Det finns dock en sekundĂ€r anledning till att konsumenter kanske vill prova telefonen, och det Ă€r den unika gimmick som ger den namnet “Duo”. Massor av smarttelefontillverkare har tagit en spricka pĂ„ den vikbara skĂ€rmen, utan nĂ„gra tydliga vinnare och nĂ„gra alltför tydliga förlorare.

Surface Duo ser faktiskt ut som en perfekt anvĂ€ndbar hopfĂ€llbar telefon / surfplatta, och det beror mest pĂ„ att den inte försöker vara för ambitiös. Till skillnad frĂ„n konkurrenter som försöker fĂ€llbara, rullbara skĂ€rmar med en yta (med riskerna för veck och brott som följer med dem) har Microsoft i princip bara medgett att du – för tillfĂ€llet – kommer att behöva ta itu med en paus i mitten av tvĂ„ separata, utfĂ€llda skĂ€rmar.

ÄndĂ„ Ă€r den vikta enheten kompakt och anvĂ€ndbar och fungerar som en surfplatta och en (ganska stor) telefon samtidigt. För vissa Ă€r det hĂ„rdvara vĂ€rt att fĂ„, Ă€ven om specifikationerna inte Ă€r sĂ„ imponerande som de kunde vara.

Se vÄr guide till de bÀsta tabletterna för företag

Surface Duo i aktion

Den hĂ€r artikeln uppdaterades senast den: 20/05/2020 – 04:58

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Adam Àr författare pÄ Tech.co och har arbetat som teknisk författare, bloggare och kopieringsredaktör under det senaste decenniet. Han Àr ocksÄ Forbes-bidragsgivare i förlagsbranschen (och Digital Book World 2018 finalist) och har medverkat i publikationer inklusive Popular Mechanics och IDG Connect. NÀr han inte Àr limmad till TechMeme Àlskar han att besÀtta över 1970-talets sci-fi-konst.

Vi anvÀnder cookies. Genom att surfa pÄ vÄr webbplats godkÀnner du vÄr anvÀndning av cookies.