Nya Motorola One Zoom lovar fantastiska bilder för mindre

Nya Motorola One Zoom lovar fantastiska bilder för mindre

Motorolas senaste Android One-telefon, One Zoom, har Àntligen avslöjats vid IFA-konferensen, Europas största tekniska evenemang.

One Zoom har fyra bakre kameror och lovar att ta otroliga bilder utan att bryta din bank. De fyra bakre kamerorna har djupavkÀnning och ultrabreda linser, vilket ger dig alla verktyg för att ta fantastiska bilder. LÄter dyrt? Allt som kameratekniken kostar 449 dollar.

SÄ kommer One Zoom att vara den valfria telefonen för smarta smarttelefonsnÀppare, eller Àr Google Pixel 3a fortfarande vÀgen att gÄ?

Motorola One Zoom hands-on-intryck

Vi hade en kort stund med One Zoom pÄ IFA i Berlin, och vi Àr ganska imponerade.

Som det Àr typiskt med en Motorola One-telefon fÄr du en mycket lÀtt Android-hud och snygg, om inte tankevÀckande, prestanda frÄn Snapdragon 675-processorn och 4 GB RAM. 6,4-tumsskÀrmen Àr stor, och Àven om den Àr en LCD-skÀrm Àr den verkligen tillrÀckligt för streaming. 4000 mAh-batteriet borde ocksÄ vara tillrÀckligt bra för nÀstan tvÄ dagars batteri.

SÄ hur Àr det med dessa kameror? Du fÄr en 48Mp huvudkamera, en 16Mp ultrabred lins, en 8Mp teleobjektiv med 3x optisk zoom och en 5Mp djupsensor. Det Àr viktigt att nÀmna att lÀgga till mer hÄrdvara inte nödvÀndigtvis betyder bÀttre foton. Med tanke pÄ Motorolas senaste anstrÀngningar förvÀntar vi oss dock att bilderna ska vara ganska starka.

Lenovo har ocksĂ„ arbetat hĂ„rt med att förstĂ€rka programvaran som driver kamerorna – vilket föreslĂ„r de bĂ€sta lĂ€gena och instĂ€llningarna för att ta bilder innan du tar dem. NĂ€r vi testade det upptĂ€ckte vi att det fungerade riktigt bra.

Runt framsidan fÄr du en 25Mp selfie snapper, som anvÀnder quad pixel tech för att fÄ mer ljus till foton.

One Zoom börjar frĂ„n € 429 ($ 475) och sĂ€ljs denna mĂ„nad. Den finns i tvĂ„ fĂ€rger: grĂ„ och en ganska snygg lila version. Den senare Ă€r dock en Amazon-exklusiv och kommer med Alexa inbyggd samt Google Assistant. TyvĂ€rr kan du inte fĂ„ det i USA.

Motorola One Zoom vs Google Pixel 3amotorola en zoom fram

Vi kan inte dra för mĂ„nga slutsatser frĂ„n One Zoom – trots allt har vi bara tillbringat en liten stund med enheten.

Det kommer dock att bli intressant att se hur One Zoom staplar upp till Pixel 3a. BÄda tar utmÀrkta bilder, men One Zoom-utbudet av olika linser ger en lite mer mÄngsidig kamera Àn Google-telefonen.

Men som vi verkar hitta med nĂ€stan alla icke-Google-telefoner har bilderna frĂ„n One Zoom inte samma “pop” som de vi har tagit pĂ„ Pixel 3a.

SÄ det handlar verkligen om val. Vill du ta vidvinkelbilder? Vad sÀgs om foton med hög zoom? Pixel-telefonen kan inte hantera dessa pÄ samma sÀtt som One Zoom. Om du vill ta otroliga enkla bilder kan Pixel fortfarande vara vÀgen att gÄ.

LĂ€s mer om Google Pixel 3a

Motorola E6 Plus

Motorola tillkÀnnagav ocksÄ E6 Plus pÄ IFA. Vi fick inte nÄgon praktisk tid med telefonen, men vi skulle inte bli förvÄnade om det Àr en annan lÄgpristrÀff.

Priserna börjar frĂ„n bara € 139 ($ 154), Ă€ven om det Ă€r för den ganska anemiskt klingande versionen med 2 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme. Hitta dock ytterligare 20 € pĂ„ baksidan av din soffa, och du kan fĂ„ versionen med 4 GB eller RAM och 64 GB lagringsutrymme.

Du fÄr en 6,1-tums 720p-skÀrm, en 13-Mp bakre kamera, samt en 2Mp djupsensor för portrÀttbilder och ett anstÀndigt stort 3000 mAh batteri.

TyvÀrr kommer E6 Plus dock inte att gÄ till USA. Men resten av vÀrlden kommer att kunna fÄ tag pÄ det den hÀr mÄnaden.

LÀs mer av de senaste tekniska nyheterna pÄ Tech.co