Nyheter i mjukvaruutvecklingsindustrin 2017

Nyheter i mjukvaruutvecklingsindustrin 2017

Mjukvaruutvecklingsföretaget Coding Sans har precis slÀppt en rapport frÄn 2017, State of Software Development, för att ta en titt pÄ de trender, utmaningar och taktik som den moderna mjukvaruutvecklaren stÄr inför idag. HÀr Àr en snabb summering av viktiga punkter frÄn rapporten, som undersökt över 120 arbetare inom branschen.

Javascript Àr det största primÀra sprÄket

Över hĂ€lften av de tillfrĂ„gade (52,38 procent) utsĂ„g Javascript som sitt primĂ€ra kodningssprĂ„k, medan Java och Python kom pĂ„ andra respektive tredje.

74 procent tillÄt fjÀrrarbete

En ofta diskuterad del av tekniska startups, fjÀrrarbete, presenterades i undersökningen: 74,6 procent tillÄter det redan och av de ÄterstÄende 25,4 procenten planerar ytterligare 15,62 procent att tillÄta det inom ytterligare ett Är.

Det Àr ett bra tecken, med tanke pÄ den senaste statistiken att hela 98 procent av fjÀrranstÀllda tror att flexibla arbetsalternativ hjÀlper deras produktivitet.

De viktigaste anstÀllningskriterierna: Arbetserfarenhet

BÀttre borsta pÄ ditt CV.

“Inte överraskande,” förklarar rapporten, “68,50 procent av nystartade företag anser att arbetslivserfarenhet Ă€r ett av de viktigaste anstĂ€llningskriterierna efter kulturell passform (59,84 procent) och testprojekt (31,5 procent) och sidoprojekt (30,71 procent).”

Den största utmaningen: Hyra talang

Rapporten visade att 35,48 procent av de tillfrÄgade Àr överens: Den största utmaningen som dagens nystartade företag stÄr inför Àr att anstÀlla talanger. Andra problem Àr att prioritera utveckling och hantera mÀnsklig kapacitet för projektet. SÄ hÀr löser de flesta programutvecklare sina talangproblem:

”Det mest populĂ€ra sĂ€ttet att lösa denna utmaning Ă€r att anstĂ€lla en huvudjĂ€gare eller en byrĂ„ och ocksĂ„ att anvĂ€nda professionella kontakter för att fĂ„ talang ombord. Ett annat sĂ€tt Ă€r att avsĂ€tta mer tid för att anstĂ€lla och lĂ€gga ut jobberbjudanden pĂ„ jobbwebbplatser. ”

De goda nyheterna? Utvecklare Àr svÄra att anstÀlla men lÀtta att hÄlla: Bara 4,84 procent av de svarande sa att det var deras största utmaning att hÄlla anstÀllda.

LÀs fler tips för att hitta talanger för din start pÄ Tech.Co.