Nytt Samsung-patent visar en extremt bÀrbar rullbar enhet

Nytt Samsung-patent visar en extremt bÀrbar rullbar enhet

“Samsungs nya patent kan tillĂ„ta att en enhet anvĂ€nds i flera lĂ€gen som bĂ€rbar dator, surfplatta och en hopfĂ€llbar telefon tack vare flera gĂ„ngjĂ€rn”

Tidigare i Är blev Samsung pionjÀren i nÀsta generations vikbara smartphoneutrymme genom att avslöja Galaxy Fold. Medan telefon-cum-surfplattan Ànnu inte kommer att sÀljas pÄ grund av flera rapporter om displayrelaterade problem, ryktas den koreanska titan redan att arbeta med ytterligare tvÄ vikbara erbjudanden. Men det Àr inte allt varumÀrket verkar ha i beredskap för oss. Företaget har dÄ och dÄ lÀmnat in patent för nya implementeringar för vikbar formfaktor. Senast dykt upp en ny Samsung-telefon med en omslutningsskÀrm WIPO hemsida. Och nu, 91mobiler har avslöjat Ànnu ett vikbart designpatent i USPTO databas.

Samsung Rollable Device Patent 01

Bara igĂ„r, ett dubbat patent “Rullbar bildskĂ€rmsenhet”, som tillhör Samsungs dotterbolag till Display, publicerades av United States Patent and Trademark Office. Patentet lĂ€mnades ursprungligen in av varumĂ€rket i augusti 2017. Det mest intressanta med den vikbara / rullbara enheten Ă€r nĂ€rvaron av mer Ă€n 20 gĂ„ngjĂ€rn. Bilderna visar en enda flexibel skĂ€rm som kombineras med flera gĂ„ngjĂ€rn som placeras pĂ„ mycket kortare avstĂ„nd jĂ€mfört med de formfaktorer som avslöjats av tidigare patent.

Samsung rullande enhet Patent FB

Till skillnad frĂ„n Samsungs tidigare patent för rullbara enheter verkar enheten som visas i det nya patentet vara ganska flexibel. Vi förvĂ€ntar oss att denna design gör det möjligt för en enhet att erbjuda en massiv skĂ€rmgods samt en stor nivĂ„ av bĂ€rbarhet nĂ€r den Ă€r helt vikad. Medan patentet inte har avslöjat mĂ„nga detaljer, nĂ€r vi tittar pĂ„ antalet gĂ„ngjĂ€rn hĂ€r, kan vi förvĂ€nta oss att denna design ska anvĂ€ndas i flera lĂ€gen som en surfplatta, bĂ€rbar dator och hopfĂ€llbara telefoner som erbjuder antingen en enda huvudskĂ€rm pĂ„ framsidan eller tvĂ„ skĂ€rmar – en pĂ„ framsidan och en pĂ„ baksidan.

“En rullbar bildskĂ€rmsanordning innefattar: en paneluppbĂ€rande del innefattande ett flertal stödorgan anordnade i vĂ€sentligen parallellt förhĂ„llande och ett flertal gĂ„ngjĂ€rnsförbindande delar som roterbart förbinder angrĂ€nsande stödstöd med varandra och med rullade och rullade konfigurationer; en flexibel bildskĂ€rmspanel med en visningsyta anordnad pĂ„ den panelstödande delen och en icke-visningsyta utanför bildskĂ€rmsomrĂ„det; och en drivmodul innefattande ett flexibelt kretskort som har en böjd del och ansluten till det icke-visningsomrĂ„det och ett kretskort (PCB) anslutet till det flexibla kretskortet. Flertalet stödjare inkluderar ett hölje anordnat pĂ„ den yttersta sidan av den rullbara displayenheten ”, lĂ€ser beskrivningen av patentet.

Samsung rullbart enhetspatent

Sammanfattningen av patentet nÀmner ocksÄ att det finns flera stöd inuti anordningen förbundna med roterbara gÄngjÀrn. Den nödvÀndiga hÄrdvaran som ett kretskort och andra som krÀvs för att driva enheten verkar ocksÄ vara ansluten till ett flexibelt kretskort. Hela förpackningen sÀtts ihop med ett tÀtningsmedel.

FrÄn och med nu finns det inget ord nÀr Samsung planerar att lansera en produkt som anvÀnder en sÄdan futuristisk design att detta patent visar upp. Men nÀr vi tittar pÄ problem med skÀrm och design som Samsung stÄr inför med sitt fÀllbara debututbud kan vi behöva vÀnta lÀnge.