Nytt Samsung-patent visar utfÀllbar smartphone-design med unikt gÄngjÀrn

Nytt Samsung-patent visar utfÀllbar smartphone-design med unikt gÄngjÀrn

“Den patenterade vikbara telefondesignen anvĂ€nder ett gĂ„ngjĂ€rn som glider ut nĂ€r telefonen fĂ€lls ut, med den huvudsakliga vikbara skĂ€rmen placerad pĂ„ utsidan”

USA: s patent- och varumÀrkesorganisation (USPTO) har beviljat ett nytt patent till Samsung som beskriver en ny utfÀllningsmekanism som erbjuder en helt annan syn pÄ den vikbara smartphone-designen. Enligt patentet viks den nya designen utÄt, istÀllet för den bokliknande inÄtvikningsdesignen som Samsung Galaxy Fold levereras med. Detta placerar den hopfÀllbara skÀrmen pÄ utsidan av telefonen, vilket ocksÄ gör den till telefonens primÀra skÀrm.

I den nya patentdesignen Àr telefonens huvudchassi uppdelad i tvÄ separata delar, förbundna med en glidande kopplingsmekanism, som glider inÄt för att skapa ett hopfÀllbart gÄngjÀrn nÀr enhetens display Àr vikad. Detta skulle göra det möjligt för Samsung att anvÀnda en enda, flexibel OLED-skÀrm pÄ en hopfÀllbar smartphone istÀllet för att behöva en andra skÀrmpanel för nÀr telefonen Àr hopfÀllbar. I sin tur kan detta göra det möjligt för vikbara telefoner att sÀnka tillverkningskostnaderna, tillsammans med att enheterna blir smalare.

Samsung Galaxy Fold, trots att den initialt var hypad, sprang in i grumligt vatten före lanseringen. Rapporter började komma in om den vikbara bildskÀrmen gÄr sönder nÀr försök gjordes att fÀlla in den. Anledningen till detta avslöjades vara avlÀgsnandet av ett skÀrmskyddande filmlager, som tydligen skulle hÄllas kvar. Detta ledde dock till en efterföljande avstÀngning av försÀljningen, som redan skulle ha börjat nu. Nyligen uppgav Samsung Mobils vd DJ Koh i en intervju att företaget har löst frÄgan om styrka och tillförlitlighet hos den vikbara skÀrmen, och Galaxy Folds kommersiella slÀppdatum pÄ utvalda marknader skulle snart avslöjas.

Det Àr Ànnu oklart om Samsung syftar till att anvÀnda den hÀr nya, patenterade vikbara designen i en ny vikbar telefon eller som en framtida uppföljning av Galaxy Fold. Det kan ocksÄ vara en av de mÄnga möjligheter som Samsung skulle utforska för framtida hopfÀllbara telefoner. Med Google som meddelat integrerat stöd för hopfÀllbara smartphones förvÀntas denna nya sektor verkligen ta fart under de nÀrmaste Ären och Samsung skulle vilja tjÀna pengar pÄ en tidig flyttares fördel pÄ grund av dess framsteg med Galaxy Fold.