Oculus Rift S VR-headset med bÀttre optik, tillkÀnnagav ny design

oculus rift s featured

“Den nya Oculus Rift S levereras med LCD-skĂ€rmar med högre upplösning med 2 560 x 1 440 pixlar”

Oculus tillkÀnnagav nyligen ett nytt VR-headset vid Game Developers Conference som Àger rum i San Francisco. Vi har sett mÄnga tillkÀnnagivanden hÀnda pÄ GDC, inklusive Googles Stadia-spelströmningstjÀnst. Det nya Oculus-headsetet heter Rift S med högupplösta skÀrmar, bÀttre optik, nÄgot uppdaterad design och en funktion som kallas Passthrough +.

Den nya Oculus Rift S ersÀtter den tidigare Rift och kommer att finnas tillgÀnglig för 399 $ under vÄren 2019. Headsetet har Oculus Insight-spÄrningsteknik som utnyttjar den anslutna datorns fulla potential. Det Àr kompatibelt med Rift-plattformen, vilket innebÀr att du kommer att ha tillgÄng till allt VR-innehÄll som Defector, Stormland och mer. Tack vare de förbÀttrade skÀrmarna och optiken ger headsetet en bÀttre upplevelse i spel.

Oculus samarbetade med Lenovo för att designa nya Rift S, vilket förbÀttrar komforten och vÀger mindre Àn tidigare. Det förbÀttrar ocksÄ ljusblockering och anvÀnder en enda kabel för att ansluta till datorn. Den anvÀnder samma ljudsystem som finns i Quest and Go-varianterna. Ett hörlursuttag finns ocksÄ. Oculus Insight-tekniken anvÀnder avancerade datorvisionsalgoritmer och de fem integrerade kamerasensorerna för att spÄra, navigera och fÄnga din omgivning i realtid.

oculus rift s presenterade

Rift S kommer ocksÄ med en ny funktion som heter Passthrough +, som gör det möjligt för anvÀndare att titta pÄ sin omgivning utan att ta bort headsetet. Touch-kontrollerna förbÀttras ocksÄ med ny design för bÀttre nÀrvaro av hand och ingÄngar. Slutligen, eftersom bÄde Rift och Rift S delar samma plattform, kommer du att fÄ programuppdateringar som vanligt. BÄde Rift- och Rift S-anvÀndare kommer att ha tillgÄng till alla samma spel. Naturligtvis behöver du en kraftfull spel-PC för att köra Oculus Rift S. Om du gÄr över till den officiella Oculus-webbplatsen kan du kolla in de rekommenderade och minimala PC-kraven.