Offbeat-verktyg för att förbÀttra onlinekommunikation

Offbeat-verktyg för att förbÀttra onlinekommunikation

Vi har kommit lĂ„ngt frĂ„n Microsoft Outlook och AOL messenger och Ă€nnu lĂ€ngre frĂ„n att chatta med vĂ€nner pĂ„ IRC. Med födelsen av sociala nĂ€tverk och det tekniska kommunikationsloppet som följde har vĂ„ra alternativ för online-kommunikation aldrig varit mer öppna. LĂ€gg till det ökande antalet personer som offentligt listar sina kontaktuppgifter, sĂ„ har vi en verklig ymnighetshorn av verktyg för att kontakta vem som helst – oavsett om det Ă€r via sociala nĂ€tverk som Facebook, Twitter eller LinkedIn eller via kommunikationsappar som SnapChat eller Skype.

Nu, mer Ă€n nĂ„gonsin tidigare, Ă€r vi bara nĂ„gra fĂ„ klick frĂ„n att inleda en konversation. ÄndĂ„ finns det mer Ă€n allt som standarder som Gmail eller Facebook Messenger. Oavsett om du Ă€r en företagsĂ€gare som vill effektivisera kommunikation mellan kontor eller bara vill ha bĂ€ttre sĂ€tt att interagera med vĂ€nner och kollegor online, det finns gott om offbeat-verktyg dĂ€r ute som du kan anvĂ€nda. Vad menar jag med offbeat? Allt som faller utanför standard-e-post, vanliga sociala nĂ€tverk eller populĂ€ra program som Skype. Dessa underskattade tekniker försöker aktivt göra online-kommunikation mer effektiv, uppslukande eller underhĂ„llande.

För företag

FörbĂ€ttring av interoffice, business to business eller business to client-kommunikation Ă€r ett Ă€mne som upprepas genom mötesrum överallt. Anledningen Ă€r enkel: i affĂ€rer Ă€r effektiv kommunikation nyckeln. ÄndĂ„ Ă€r mĂ„nga företag försiktiga med att skapa grupper pĂ„ populĂ€ra sociala nĂ€tverkssajter (sĂ€rskilt Facebook). Du kan antagligen gissa varför; de Ă€r oroliga för brist pĂ„ produktivitet. Det Ă€r inte heller en ogrundad rĂ€dsla. Vanliga sociala nĂ€tverk tenderar att sprĂ€nga anvĂ€ndare med ett konstant flöde av information och innehĂ„ll. Det skulle vara alltför lĂ€tt att logga in och glömma att du har gjort det i arbetssyfte, sĂ€rskilt nĂ€r alla dina vĂ€nner fĂ„r reda pĂ„ vilken Mad Men-karaktĂ€r de Ă€r pĂ„ PlayBuzz. Enkelt uttryckt vĂ€rderar företag webbplatser som Facebook för marknadsföringsĂ€ndamĂ„l och lite annat.

Men det finns alternativ för arbetsgivare som vill nĂ€tverka sin personal i ett bekvĂ€mt nav. Ett mycket underskattat sĂ€tt att göra det Ă€r med socialt intranĂ€tprogramvara. Liksom ett socialt nĂ€tverk sammanstĂ€ller de anvĂ€ndaraktivitet i ett centralt RSS-flöde, tillĂ„ter privata meddelanden mellan anvĂ€ndare och viktigast av allt – underlĂ€ttar gruppprojekt och diskussioner i en sluten miljö endast för anstĂ€llda. De Ă€r ocksĂ„ ett utmĂ€rkt sĂ€tt att hĂ„lla anstĂ€llda uppdaterade utan att skicka företagets hela e-postmeddelanden.

PĂ„ tal om e-post, det finns en enkel teknik som Ă€ntligen kan stoppa den irriterande frĂ„gan, “Fick du min senaste e-post?” Det kallas e-postspĂ„rning, och i sina enklaste termer Ă€r det lite som ett SMS-kvitto. Även om det förmodligen Ă€r anvĂ€ndbart internt, Ă€r e-postspĂ„rningsprogrammets största styrka att gissa arbetet ur klientkorrespondens eller försĂ€ljnings e-post. Förutom att berĂ€tta nĂ€r din e-post lĂ€stes, har mĂ„nga program och tjĂ€nster ocksĂ„ analyser och andra anvĂ€ndbara verktyg. Vissa av dem berĂ€ttar till och med vilka specifika lĂ€nkar eller bilagor mottagaren öppnade, vilket ger en god inblick i hur mĂ€nniskor reagerar pĂ„ dina e-postmeddelanden.

PĂ„ den sociala sidan

Det Àr svÄrt att tro att vi gick frÄn att fylla i vÄr MySpace-sida till att landa ett jobb med vÄr LinkedIn-profil pÄ bara nÄgra fÄ Är, men det Àr den stÀndigt förÀnderliga vÀrlden av sociala medier för dig. Mellan 2000 och 2010 var det ett snabbt förÀnderligt landskap nÀr företag försökte skapa större, bÀttre och mer funktionstunga sociala nÀtverk. Nu nÀr de stora namnen har etablerats i branschen kan det verka som att utvecklingen avtar. I verkligheten gÄr det bara i en annan riktning. Specifikt kÀmpar hundratals mindre företag för att fylla nischer och möta specifika behov som de större sociala nÀtverken inte kan.

Messenger-appar kan verka som inget annat Ă€n IM-klienter, men de fungerar faktiskt mer som smĂ„skaliga sociala nĂ€tverk. Ta till exempel SnapChat. I en tid dĂ„ mĂ€nniskor blir alltmer paranoida om att deras onlineliv kommer tillbaka för att hemsöka dem, skapar appar som SnapChat en privat miljö för att dela uppdateringar, samtidigt som man behĂ„ller möjligheten att nĂ„ ut och vĂ€xa din kontaktlista. Denna “virala” aspekt av messenger-appar gör att ditt personliga sociala nĂ€tverk kan vĂ€xa utan att behöva samordna en offentlig bild.

Sedan har vi naturligtvis det sanna nischnÀtverk, eller sociala nÀtverk och appar avsedda för en specifik publik. Vissa Àr hobbyfokuserade, som Ravelry, ett socialt nÀtverk för stickning och virkning. Andra Àr mer generella men gör det enkelt att blÀddra endast i det innehÄll du Àr intresserad av, som Pinterest. Att gÄ med i ett av dessa nÀtverk Àr sÀrskilt givande om du kan övertyga dina riktiga vÀnner att registrera dig.

Ett annat offbeat nĂ€tverksverktyg Ă€r ett stĂ€ngt socialt nĂ€tverk. Familjer antar speciellt en av dessa tjĂ€nster, eftersom de möjliggör ett helt stĂ€ngt nĂ€tverk dĂ€r familjemedlemmar och nĂ€ra vĂ€nner kan dela bilder, video och uppdateringar privat. Äldre mĂ€nniskor, sĂ€rskilt, kan ha svĂ„rt att navigera pĂ„ en webbplats som Facebook eller se till att deras sekretessinstĂ€llningar Ă€r uppdaterade. StĂ€ngda nĂ€tverk Ă€r ofta mycket enklare att anvĂ€nda och tillĂ„ter endast de med ett lösenord att se webbplatsens innehĂ„ll.

SĂ„ dĂ€r har du det: nĂ„gra enkla, oövertrĂ€ffade verktyg för att göra onlinekommunikation mer effektiv och givande. Oavsett om du Ă€r intresserad av affĂ€rer, nöje eller bĂ„da – att anta ett av dessa verktyg Ă€r ett mĂ„ste.