Om du startar om i iOS 14 ÄterstÀlls appens standardinstÀllningar automatiskt till Mail och Safari

Om du startar om i iOS 14 ÄterstÀlls appens standardinstÀllningar automatiskt till Mail och Safari
Slutsats: En av de mÄnga vÀlkomna nya funktionerna i iOS 14 var möjligheten för anvÀndare att stÀlla in tredjepartsappar som standardklient för e-post och webblÀsare. Och medan funktionen Àntligen lÄter appar som Outlook och Chrome bli de nya standardinstÀllningarna, har anvÀndare som startar om sina iPhones / iPads att hitta sina preferenser automatiskt ÄterstÀllts till Apples Mail- och Safari-appar.

Förutom en uppsjö av nya funktioner bakade i iOS 14 öppnade Apple ocksÄ sitt mobila operativsystem för webblÀsare och e-postklienter frÄn tredje part genom att lÄta anvÀndarna stÀlla in dem som standard istÀllet för Mail och Safari. Medan funktionen har anlÀnt med iOS 14, som rullades ut till allmÀnheten igÄr, fÄr anvÀndare nu reda pÄ att deras appinstÀllningar ÄterstÀlls till Apples första parts klienter om de startar om sin enhet.

9to5Mac rapporterar att felet ocksÄ har erkÀnts av en Google Chrome-ingenjör med en korrigering som sannolikt kommer frÄn Apple i en framtida iOS-uppdatering, eftersom funktionaliteten gÄr sönder för nÀstan alla andra e-post- och webblÀsarappar frÄn tredje part.

Även om iPhone / iPad-omstart inte Ă€r en frekvent hĂ€ndelse, Ă€r evenemanget fortfarande ett stort anvĂ€ndningsfall nĂ€r det gĂ€ller QA-testning av en sĂ„dan systemomfattande funktion och kan orsaka besvĂ€r för anvĂ€ndare som mĂ„ste grĂ€va manuellt i InstĂ€llningar efter varje omstart. Det har ocksĂ„ rapporterats om andra mindre irritationer med den hĂ€r funktionen, till exempel e-postlĂ€nkar som tappas i Safari som fortfarande öppnas i Apples Mail-app trots att anvĂ€ndare stĂ€ller in en e-postklient frĂ„n tredje part som standard.

Icke desto mindre, med bÄtmÀngden av funktioner som Apple behÄller och fortsÀtter att lÀgga till med varje iOS-uppdatering, blir det alltmer utmanande för Cupertino att leverera felfria utgÄvor, Àven med flera offentliga betor pÄ plats. FörvÀnta dig att detta problem tas upp i en framtida iOS-uppdatering.