Om jag skulle uppgradera min iPhone X skulle jag gÄ till iPhone XR utan att hoppa över ett slag

Sammanfattning av iPhone XR: LĂ€gre pris utan stora kompromisser

För ett par Är sedan hoppade jag över iPhone 7 eftersom funktionen jag ville ha, den dubbla linsen, var en Plus-exklusiv och jag gör inte Plus-telefoner. Ett Är senare placerade Apple en dubbellinsskytt pÄ en enhet som hade en skÀrm sÄ stor som Plus-telefonerna, men i samma vÀlbekanta kropp som höll 4,7-tums skÀrmar tidigare.

Jag köpte iPhone X i november förra Äret och sÄg aldrig tillbaka. Bortsett frÄn att oroa mig för att bryta glaset hade jag inga problem med det iPhone X. Jag hade faktiskt redan tÀnkt pÄ att inte betala 1 000 dollar för en ny iPhone i Är. Se och se, det Àr iPhone XS förbestÀllningsdag, och jag köper inte den vanliga eller Max. Men om jag skulle uppgradera iPhone X till en 2018-enhet skulle det vara iPhone XR.

Priset

Även med de olika erbjudanden och kampanjer som kommer att finnas tillgĂ€ngliga runt om i vĂ€rlden Ă€r iPhone XS $ 999 fortfarande dyrt, sĂ€rskilt efter att ha köpt iPhone X förra Ă„ret. Startpriset pĂ„ $ 749 för iPhone XR pĂ„minner mig om vanliga iPhone-priser före iPhone X. För $ 50 mer fĂ„r du 128 GB lagringsutrymme och $ 799 ser fortfarande mycket bĂ€ttre ut Ă€n $ 999. Du fĂ„r dock inte gĂ„ upp till 512 GB lagringsutrymme, vilket Ă€r reserverat för iPhone XS och XS Max.

Nedgraderingarna

Men priset Àr inte den enda anledningen som gör iPhone XR sÄ attraktiv. Telefonen Àr i grunden en iPhone XS-variant, med nÄgra nedgraderingar som gör den billigare. IPhone XR har samma design pÄ alla skÀrmar som XS-telefoner, men den byter OLED-skÀrm mot LCD. Och Apples LCD-teknik Àr fortfarande bra, sÄ det skulle inte vara svÄrt att dölja OLED för LCD.

Den bakre kameran Àr ocksÄ en nedgradering jÀmfört med iPhone X. Du fÄr fortfarande samma uppgraderade 12-megapixel vidvinkelobjektiv som finns pÄ iPhone XS-telefoner, och det Àr det. Men den hÀr gÄngen kan den enda kameralinsen pÄ iPhone XR replikera nÄgra av tricken med dual-cam-installationen pÄ XS-telefonerna, inklusive portrÀttfotografering.

BildkÀlla: Chris Smith, BGR

IPhone XR har bara 3 GB RAM, lika mycket som iPhone X och 1 GB mindre Àn iPhone XS och Max, och trÄdlösa laddningshastigheter som kommer att vara lÄngsammare Àn iPhone XS-telefonerna. Slutligen har telefonen ett aluminiumhölje jÀmfört med rostfritt stÄl pÄ iPhone X- och XS-telefonerna. Som sagt berörde jag knappt rostfritt stÄl pÄ min iPhone, som har sittat i ett skrymmande fodral i nÀstan ett Är nu.

Uppgraderingarna

Men det som Àr riktigt bra med iPhone XR Àr att den har samma chip som iPhone XS-telefonen, A12 Bionic som inte har nÄgon rival just nu. Liksom förra Äret har alla tre iPhones samma chip, vilket betyder att de alla Àr lika kraftfulla. Detta Àr inte 2013 lÀngre, dÄ den billigare, mer fÀrgstarka iPhone 5C levererades med en ettÄrig processor, medan iPhone 5S hade det bÀsta A-serie-chipet Apple kunde producera.

Eftersom den Ă€r nĂ„got större Ă€n iPhone X / XS, kommer batteriets livslĂ€ngd att fĂ„ en mĂ€rkbar uppgradering. Men 6,1-tums skĂ€rmen borde vara mycket mer hanterbar Ă€n 6,5-tumsskĂ€rmen pĂ„ iPhone XS Max – förresten kommer Max att vara ungefĂ€r lika stor som de tidigare Plus-telefonerna.

BildkÀlla: Apple

Det sista jag bryr mig om nÀr jag köper en telefon Àr fÀrg. Som sagt, jag Àlskar absolut de fÀrgval som finns tillgÀngliga pÄ iPhone XR just nu. Och det skulle vara gult. Inga frÄgor stÀllda.

Att uppgradera eller inte uppgradera?

Med detta i Ätanke Àr jag övertygad om att om jag skulle uppgradera min iPhone i Är Àr iPhone XR den telefon jag skulle köpa utan att hoppa över ett slag. Men eftersom iPhone X fortfarande Àr en sÄ bra telefon ett Är senare kÀnns det fortfarande fel att uppgradera den. IPhone XR lanseras om ungefÀr en mÄnad, med förbestÀllningar pÄgÄr den 19 oktober och frakt- och butiksförsÀljningen Àr planerad till 26 oktober.