Omfattar NFC: Hur & amp; Varför ditt företag ska gÄ kontaktlöst

Avatar for Jazib Zaman

Kontaktlös har blivit ett fenomen i transaktionsvÀrlden, sÄ mycket att mÄnga företag ser det som vÀsentlig praxis att utrusta sina butiker med lÀsare som möjliggör kontaktlös och NFC (Near-Field Communication, som Apple Pay och Samsung Pay).

Som en popup-företagsÀgare kan det vara ett djÀrvt steg att utrusta ditt team med sÄdan banbrytande teknik. Men hur lÀtt det Àr att göra transaktioner kan ha stor inverkan pÄ dina vinstmarginaler.
HÀr har vi skapat en liten guide om vad du behöver veta och göra för att skapa kontaktlösa betalningar för ditt popup-företag.

Varför Àr kontaktlöst viktigt?

Pop-ups Àr utformade för att vara ett kortsiktigt projekt, sÄ Àr det vÀrt att grÀva i din budget för att ge kunderna alternativa metoder för att betala för varor och tjÀnster?

Tja, ta en titt pĂ„ din affĂ€rsmodell. Om du kommer att fĂ„ betalningar pĂ„ ÂŁ 30 eller mindre och förvĂ€ntar dig att hantera stora volymer kunder vid högtider, sĂ„ ja – du kommer nĂ€stan sĂ€kert att dra nytta av att skapa kontaktlösa betalningar i din butik.

Dessutom kan den tid som sparas genom att lÄta folk betala genom att helt enkelt knacka pÄ sitt kort pÄ en lÀsare inte underskattas. NÀr kunderna betalar kontant kan processen att interagera med rÀknaren för att ge förÀndring göra stor skillnad för kötider för vÀntande kunder. PÄ samma sÀtt tar kortlÀsare med chip- och PIN-kod betydligt lÀngre tid att acceptera transaktioner.

Detta kan gÄ pÄ ett sÀtt för att förklara populariteten hos kontaktlösa. UK Cards Association hÀvdar att det i april 2017 var 108,4 miljoner kontaktlösa kort aktiva i Storbritannien, och samma mÄnad spenderades nÀstan 4 miljarder med att anvÀnda nÀmnda kort.

Dessutom har kontaktlösa betalningar blivit vanlig praxis för mÄnga allmÀnheter, och företag som inte lyckas fortsÀtta löper risken att frÀmja sin kundbas. Metoden passar kunder som hatar att byta förÀndring och de som Àr villiga att lÀmna en butik om köprocessen tar för lÄng tid. Det Àr ocksÄ ett utmÀrkt sÀtt att frigöra personal att koncentrera sig pÄ att förbÀttra kundupplevelsen snarare Àn att hantera tidskrÀvande transaktioner.

LÀs ocksÄ: 7 skÀl att vÀlja en Android-telefon istÀllet för Apple

StÀlla in dig sjÀlv för kontaktlös

Som popup-Àgare kan du kanske inte ha en kortlÀsare tillgÀnglig att anvÀnda. Om du redan gör det, och det kan acceptera kontaktlösa betalningar, behöver du helt enkelt kontakta din betalningsleverantör och bli aktiverad, med tanke pÄ att de stöder kontaktlösa betalningar.
Om din befintliga kortlĂ€sare Ă€r lite Ă€ldre kan den kanske inte acceptera kontaktlösa betalningar. Återigen, genom att komma i kontakt med din leverantör, kan du byta ut din Ă€ldre maskin med en ny.

Om det hÀr Àr ditt första kundsökande företag, kanske du inte Àr lika erfaren med att ha kortlÀsare instÀllda. Oroa dig inte, att göra dig redo att acceptera kontaktlös betalning Àr en enkel process.

Organisationer som bland annat SumUp, iZettle, Square och WorldPay erbjuder bra billiga kontaktlösa kortlĂ€sare som Ă€r idealiska för popup-satsningar. Kostnaden för att skaffa maskinerna varierar vanligtvis frĂ„n ÂŁ 30 till ÂŁ 80 och krĂ€ver helt enkelt att skapa ett konto hos leverantören för att hantera dina transaktioner. Genom att anvĂ€nda dessa typer av terminaler ingĂ„r en transaktionsavgift som varierar frĂ„n 1% till 2,75% av ett köp. Var noga med att ta hĂ€nsyn till dessa kostnader – om du oavsiktligt betalar 2% av 1000 inköp per dag kan det göra en betydande bucklan i dina kassaflöden.

Vissa lĂ€sare kommer ocksĂ„ med smĂ„ mĂ„natliga hyreskostnader pĂ„ upp till ÂŁ 29. Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€rt att komma ihĂ„g nĂ€r du bestĂ€mmer vilken kontaktlös lĂ€sare som Ă€r bĂ€st för dig. Även om effektiviteten med att ha den hĂ€r betalningsformen aktiverad borde du utdela den transaktionshastighet du kan bearbeta samtidigt.

Omfattar kontaktlös

SÄ du har bestÀmt dig för att skapa en kontaktlös kortlÀsare för ditt företag, och den Àr redo att gÄ i tid för din stora öppningsdag. Om du verkligen vill fÄ ut det mesta av ditt nya transaktionsmedium finns det fortfarande nÄgra saker du kan göra.

För det första Ă€r det viktigt att kunderna vet att du stöder kontaktlösa betalningar. Om de inte kan se en kortlĂ€sare pĂ„ showen, Ă€r det alla chanser att de antar att du bara accepterar kontanter. Var noga med att visa dina lĂ€sare om du fĂ„r betalningar över en disk – Ă€ven om maskinerna Ă€r bĂ€rbara, genom att ha en i kundens synfĂ€lt, kan det göra stor skillnad.

Annonsera ocksÄ att du accepterar kontaktlös butik. Du kan köpa klistermÀrken för mycket billiga att placera runt din butik, samt meddela kunder via en anslagstavla eller till och med i marknadsföringskampanjer online.

För att fÄ ut det bÀsta av kontaktlös Àr det ocksÄ lÀmpligt att du utbildar personalen för att omfamna tekniken. Detta kan verka som en enkel process, men inte hela teamet kÀnner till kontaktlösa kortlÀsare. Genom att förklara hur man stÀller in denna betalningsmetod pÄ din enhet och rÄder dem att be varje kund att erbjuda kunderna ett kontaktlöst alternativ för transaktionen kommer det att ge en sömlös upplevelse för alla inblandade parter.

Kom ihÄg att vissa kunder fortfarande Àr försiktiga med kontaktlösa betalningar, sÄ det Àr absolut nödvÀndigt att personalen ber om tillstÄnd innan de fortsÀtter att betala en rÀkning.