On-Demand Slow Motion Video Company samarbetar med Fox Sports

On-Demand Slow Motion Video Company samarbetar med Fox Sports

Det är ingen hemlighet att videon ökar, särskilt i marknadsföringsvärlden. Enligt forskning använder 96 procent av B2B-marknadsförare video i viss kapacitet och 73 procent ser en betydande avkastning på investeringen. Denna typ av popularitet kan inte ignoreras när det gäller att utveckla nya produkter. Och om du tror att sportvärlden inte är det bästa stället att utveckla den här typen av växande trend, kan du inte ha mer fel.

Ett företag, neo 360, har tagit detta åtagande för videoproduktion till en annan nivå genom att förse användarna med omfattande, användarfokuserade slowmotion-funktioner som sällan ses även i sportevenemang live. Genom att helt enkelt köra en höghastighetsvideo till neo 360-kodaren kan användarna styra bildfrekvensen med ett svep med ett finger.

‚ÄĚVi b√∂rjade med tanken att vi skulle kunna styra slow motion-inneh√•ll p√• v√•r mobila enhet √§ven om det inte ursprungligen spelades in med den enheten. Utmaningen tog v√•rt team med fem utvecklare √∂ver sex m√•nader att r√§kna ut och efter att vi gjorde det ins√•g vi den enorma potentialen i den enkla id√©n, s√§ger David Borish, grundare av neo 360 i ett pressmeddelande.

Den innovativa tekniken har så mycket potential att toppsportnätverk tvingades ta hänsyn till, så mycket att Fox Sports har kommit överens om att börja testa slow motion video on-demand mobilteknik vid live-sportevenemang runt om i landet.

“Super slow motion är en av anledningarna till att det är mer än att engagera att titta på sport på TV. Att kunna kontrollera dessa klipp med hög bildhastighet i din egen takt och riktning är verkligen en relevant och övertygande följeslagare, säger Mike Davies, Senior Vice President och teknisk och fältoperation på FOX Sports.

√Ąven om slow-motion-teknik uppenbarligen har funnits i √•rtionden, kan denna anv√§ndarfokuserade mentalitet helt f√∂r√§ndra sportv√§rlden som vi k√§nner den. Som kanske den viktigaste aspekten av tv-sportevenemang, √§r det inte bara lysande utan att ge tittarna makt att sakta ner action i sin egen takt utan otroligt snabbt med tanke p√• explosionen av videoinneh√•ll online.

Om du vill testa den h√§r tekniken nu kan du g√∂ra det via iOS- och Android-appar. Du kan till och med anv√§nda den h√§r tekniken via ett VR-headset, vilket ger ordet “uppslukande” en helt ny mening.

Läs mer om andra startups och appar här på Tech.Co