OnePlus 5 lanseras officiellt den 20 juni

OnePlus 5s signaturfunktion kan precis ha bekrÀftats

Efter alla rykten, lÀckage och otrevliga spekulationer har vi Àntligen ett lanseringsdatum för OnePlus 5. Företaget har bekrÀftat att det kommer den 20 juni klockan 12:00 EDT, eller exakt tvÄ veckor frÄn idag.

Vi skulle vilja sÀga att detta Àr en överraskning, men OnePlus har oupphörligt retat den nya telefonen pÄ sociala medier den senaste mÄnaden. FrÄn rykten förvÀntar vi oss att den följer den beprövade OnePlus-formeln: flaggskeppsfunktioner och tarmar, till en nÄgot lÀgre prispunkt Àn Galaxy S8 eller iPhone 7.

Vad betyder det i verkligheten? Tja, vi Àr ganska sÀkra pÄ att OnePlus 5 kommer att ha en Snapdragon 835, precis som den i Galaxy S8. Vi kommer förmodligen ocksÄ att se mellan 4 GB och 6 GB RAM, med tanke pÄ OnePlus förkÀrlek för överdrift.

Ett annat nÀstan sÀkert lÄs Àr en dubbelkamerainstallation pÄ baksidan. Dubbla kameror Àr nödvÀndiga för den typ av DSLR-lite-foton som Àr pÄ modet just nu, och de möjliggör ocksÄ VR- och AR-upplevelser. OnePlus Àr ett stort fan av virtual reality (den lanserade sin sista telefon i VR), sÄ det skulle vara en överraskning om OnePlus 5 inte var fullt utrustad för att undkomma denna verklighet.

Det största frÄgetecknet Àr över skÀrmen. Den stora trenden för flaggskeppstelefoner i Är har varit kant-till-kant-skÀrmar med minimal ram och inga fysiska knappar pÄ framsidan. Att sÀkra dessa skÀrmar Àr svÄrt för en mindre tillverkare som OnePlus, men det finns en god chans att företagets kommer att dra ut det ur pÄsen.

I alla fall har vi bara fjorton dagar kvar att vÀnta. Om historia Àr nÄgon guide, kommer förbestÀllningar att öppnas precis vid lanseringstidpunkten, med telefonen i mÀnniskors hÀnder inom nÄgra veckor. OnePlus har redan offentliggjort ett nytt referenssystem, sÄ se till att du anvÀnder en kod för att fÄ gratis tillbehör om du ska dra avtryckaren.