OnePlus 5G lanseras nĂ€sta kvartal – kommer det innan OnePlus 7?

OnePlus 5G lanseras nÀsta kvartal - kommer det innan OnePlus 7?

OnePlus har utmanat traditionella smarttelefontillverkare i nÄgra Är nu och utvecklats frÄn en start som överraskade vÀrlden med prisvÀrda flaggskepp till ett mer moget företag som verkar redo att leda 5G-avgiften. Den första OnePlus 5G-telefonen visades igÄr för vÀrlden vid Mobile World Congress, nÀr OnePlus demoade molnspel pÄ 5G-telefoner. Företaget följde pÄ tisdag med ett nytt tillkÀnnagivande och avslöjade för vÀrlden sin vision för den lÄngsiktiga utvecklingen av 5G, liksom sina korttidsplaner under en panel om 5G-enheterna.

OnePlus VD Pete Lau, tillsammans med Qualcomm ‘Cristiano Amon och EE: s Mark Allera, förklarade vad som kommer nĂ€sta i denna resa till 5G. Var och en av de tre ledarna pratade om den förestĂ„ende ankomsten av 5G och betonade det faktum att smartphoneleverantörer, komponenttillverkare och operatörer har arbetat tillsammans för att fĂ„ detta att hĂ€nda. I det hĂ€r fallet tittar vi pĂ„ OnePlus, Qualcomm och EE.

Den första OnePlus 5G-telefonen kommer i nÀsta kvartal till Storbritannien, dÀr EE kommer att sÀlja den, men enheten kommer ocksÄ att finnas tillgÀnglig pÄ andra marknader. Allera förklarade att EE skulle tÀcka 16 av de mest trafikerade stÀderna och platserna i vÄr, vilket stÄr för 30% av den nuvarande trafiken.

BildkÀlla: Chris Smith, BGR

Lau presenterade ocksĂ„ ett annat OnePlus 5G-initiativ, “5G Apps of Tomorrow-programmet” som gör det möjligt för intresserade deltagare att registrera sig för att testa den första OnePlus 5G-telefonen. Du har exakt en mĂ„nad att gĂ„ in till 26 mars. Vinnarna kommer sedan att vĂ€ljas ut av en panel med vd för OnePlus, EE och chefer frĂ„n Qualcomm. Fem vinnare kommer att besöka OnePlus i Kina, samt testa den första OnePlus 5G-telefonen och fĂ„ tillgĂ„ng till EEs 5G-nĂ€tverk. De fullstĂ€ndiga villkoren finns pĂ„ denna lĂ€nk.

Lau avslöjade inga detaljer om den första OnePlus 5G-telefonen, sĂ„ vi har fortfarande ingen aning om vad den ska kallas eller vad den kommer att kunna göra. Det Ă€r ocksĂ„ oklart om telefonen kommer före OnePlus 7, eller om OnePlus 7 kommer att ha en 5G-version för vissa marknader. OnePlus har lanserat tvĂ„ flaggskeppstelefoner per Ă„r i nĂ„gra Ă„r nu, inklusive en ny generation under vĂ„ren och en “T” -uppdatering pĂ„ sen höst eller vinter. 2019 kan vara det första Ă„ret OnePlus lanserar tre flaggskepp, Ă€ven om vi bara spekulerar just nu. Vad vi vet Ă€r att OnePlus 5G-telefonen drivs av Snapdragon 855 mobilplattform, som inkluderar chiptillverkarens 5G-modem. Men det Ă€r nĂ„got som bekrĂ€ftades för mĂ„nader sedan. För nĂ€rvarande Ă€r detta allt vi kan se av OnePlus 5G-telefonen:

BildkÀlla: Chris Smith, BGR

Lau gav dock viss inblick i vad företagets vision för 5G-framtiden kan vara. Han sa att han förvĂ€ntar sig att 5G “fundamentalt kommer att förĂ€ndra vĂ„ra liv under de nĂ€rmaste tio Ă„ren”, nĂ€r vi fĂ„r uppleva de olika faserna i 5G-utvecklingen som kommer att inkludera ökningar i hastighet, smartare AI och digitala assistenter, samt en boom för internet av saker.

Svar pĂ„ frĂ„gor om vad 5G kommer att betyda för konsumenten och hur den nya standarden kommer att förĂ€ndra vĂ„r mobilupplevelse, sa Lau att specifikationer inte kommer att spela nĂ„gon roll sĂ„ mycket pĂ„ telefoner i framtiden. AnvĂ€ndare behöver inte bry sig om minne eller lagring nĂ€r 5G-tĂ€ckning Ă€r allmĂ€nt tillgĂ€nglig, sade han, eftersom ett snabbare och mer tillgĂ€ngligt moln kommer att ge “omedelbar molnlagring.” Lau sa ocksĂ„ att han förvĂ€ntar sig en “total förĂ€ndring” för din fotograferingsupplevelse pĂ„ en 5G-telefon.