OnePlus 6 fÄr en ny Android Pie-programuppdatering

Avatar for Fazeel Ashraf

OnePlus meddelade pÄ sin blogg idag att den nya Android Pie-baserade OxygenOS 9.0-uppdateringen slÀpps snart för OnePlus 6.

Den nya uppdateringen kommer att förÀndra hur det kinesiska företaget mÀrker sina uppdaterade versioner. Framöver kommer alla kommande OxygenOS-uppdateringsversioner att matcha Android-uppdateringsversionerna.

SÄ enkelt Àr det nu som den nuvarande versionen Àr OxygenOS 9.0, vilket motsvarar Android 9.0 Pie.

OxygenOS 9.0 Uppdateringsfunktioner

Helt nytt anvÀndargrÀnssnitt för Android Pie Nytt Android Pie Gest Navigationssystem Uppdaterat Android sÀkerhetsuppdatering till 2018.9 Nytt adaptivt batterisupport Andra nya mindre funktionsuppdateringar och buggförbÀttringar AccentfÀrg Nytt stöd för accentfÀrgsanpassning

Stör ej-lÀge

Nytt stör ej-lÀge har justerbara instÀllningar

Nytt spellÀge 3.0

Lagt till meddelande för samtal frÄn tredje part Lagt till textmeddelandelÀge

OnePlus har beslutat att inte slÀppa OTA-uppdateringen (OTA) samtidigt, istÀllet kommer den att slÀppa uppdateringen i smÄ omgÄngar under de kommande dagarna. Detta Àr för att minimera eventuella buggar.

OnePlus sĂ€ger i blogginlĂ€gget: “OTA kommer att tas emot av ett begrĂ€nsat antal anvĂ€ndare idag och kommer att ha en bredare lansering inom nĂ„gra dagar efter att ha sĂ€kerstĂ€llt att det inte finns nĂ„gra kritiska buggar.”

Du kan söka efter uppdateringar genom att gÄ till InstÀllningar> Systemuppdateringar> Sök efter uppdateringar pÄ din OnePlus-enhet.

OnePlus bekrÀftade att eftersom det Àr en utfasad uppdatering kommer vissa anvÀndare att fÄ den idag, medan andra kan behöva vÀnta nÄgra dagar.

Hittills har endast Tyskland bekrÀftats för att ta emot uppdateringen.

Det har rapporterats att anvÀndare frÄn andra europeiska lÀnder, Kanada och Indien ocksÄ har fÄtt uppdateringen under det inledande skedet. Men det Àr svÄrt att veta sÀkert eftersom alla dessa kan vara rykten.

Företaget har inte gett nÄgra förtydliganden eller andra uppdateringsspecifikationer, till exempel vilka lÀnder som kommer att fÄ uppdateringen och vid vilken tidpunkt.

Vi har inte heller sett nĂ„gra bekrĂ€ftelser pĂ„ OnePlus’s sociala mediasidor, sĂ„ det Ă€r sĂ€kert att anta att detta bara kan vara en enda uppdatering för Tyskland.

OnePlus tyska PR-byrĂ„ har uttalat i ett officiellt pressmeddelande att den nya uppdateringen kommer att innehĂ„lla funktioner som gestnavigering, ett nytt “spellĂ€ge 3.0 och ett uppgraderat“ stör inte ”-lĂ€ge med anpassningsbara instĂ€llningar”

Det kan vara sÄ att PR-företaget snabbt skickade ett uttalande, och tyska medier har tagit upp nyheterna.

Det finns dock fortfarande inga officiella bevis för att nÄgon faktiskt fÄr uppdateringen.

Den hÀr uppdateringen Àr inte bara för OnePlus 6. OnePlus har bekrÀftat att uppdateringen ocksÄ kommer att komma ut till modellerna OnePlus 5T, OnePlus 5, OnePlus 3T och OnePlus 3.

Android Pie kommer ocksÄ att komma ut pÄ Googles Pixel- och Pixel 2-telefoner.

Denna nya uppdatering kommer förhoppningsvis att lÄta OnePlus konkurrera direkt med Google Pixel-telefoner, eftersom frekventa uppdateringar i ett av de viktigaste kraven hos de flesta konsumenter.