OnePlus 6, OnePlus 6T för att fÄ Zen-lÀge, men missa Nightscape 2.0

OnePlus 6, OnePlus 6T för att fÄ Zen-lÀge, men missa Nightscape 2.0

“Den nya Zen Mode-funktionen var en del av OxygenOS-uppdateringen som tillkĂ€nnagavs vid lanseringen av OnePlus 7 och kommer att komma till de Ă€ldre enheterna i en framtida uppdatering”

OnePlus 6 och OnePlus 6T fĂ„r en av de nya UI-funktionerna som debuterade med OnePlus 7-serien via en OxygenOS-uppdatering. Namnet Zen Mode, funktionen Ă€r OnePlus ‘ta pĂ„ anvĂ€ndning begrĂ€nsningstjĂ€nster som Apples skĂ€rmtid. Det Ă€r dock lite strĂ€ngare Ă€n mĂ„nga andra dĂ€r ute, dĂ€r det kan slĂ„s pĂ„ under en icke förhandlingsbar period pĂ„ 20 minuter under vilken anvĂ€ndare bara kan ta emot samtal, ringa nödkontakter och ta nĂ„gra, enstaka foton, utan metod för att stoppa den halvvĂ€gs.

Medan funktionen var en del av OxygenOS 9.5-versionen som OnePlus 7 och OnePlus 7 Pro kommer att lanseras med, har företaget bekrÀftat i en intervju med Android-myndighet att den kommer att rullas ut till Àldre OnePlus-enheter som OnePlus 6 och OnePlus 6T i en framtida uppdatering. För nÀrvarande kör de tvÄ smartphones pÄ OxygenOS 9.0 och kommer att fÄ nÀsta generations programuppdatering inom en snar framtid. Med detta sagt, medan Zen-lÀget Àr en intressant funktion som kan göra skillnad för anvÀndarna, Àr Nightscape 2.0 en klart viktigare funktion Àn den, men kommer inte att rullas ut till de tvÄ modellerna i OnePlus 6-serien.

OnePlus-6T-Thunder Purple-InPictures 04

Även om det inte har funnits nĂ„gon tydlig anledning till detta antas det att Nightscape 2.0, som Ă€r OnePlus anpassade version av ett avancerat nattlĂ€ge i kameran, har nĂ„got att göra med den nya Sony IMX586 48MP kamerasensorn. Med tanke pĂ„ att OnePlus 6-seriens handenheter har mĂ€rkbart sĂ€mre kamerasensorer i sig, kan detta förklara OnePlus beslut att inte rulla ut det till de gamla enheterna.

NÀr det gÀller programvara har OnePlus sagt att det kommer att fortsÀtta att stödja tvÄ fullstÀndiga Android-uppgraderingscykler, samt tre Ärs sÀkerhetsuppdateringar för alla sina enheter. Detta ger telefonerna en effektiv livscykel pÄ fyra Är, utöver vilken de inte lÀngre skulle stödjas officiellt. Med den kontinuerligt ökande övergripande kvaliteten pÄ smartphones har uppdateringsfrekvensen bland anvÀndare som spenderar uppÄt 30 000 Rs gÄtt ner. Men den överhÀngande ankomsten av 5G-anslutning, hopfÀllbara skÀrmar och överlÀgsna kamerasensorer tros uppmana anvÀndare att uppgradera oftare, i vilket fall den fyraÄriga livstödet för OnePlus-telefoner skulle visa sig vara tillrÀckligt.