OnePlus 6T möter snabb batteriförbrukningsfel, klagar anvÀndare pÄ forumet

OnePlus 6, OnePlus 6T för att fÄ Zen-lÀge, men missa Nightscape 2.0

“Även om frĂ„gan inte Ă€r konsekvent eller utbredd rapporterar mĂ„nga anvĂ€ndare en betydande nedgĂ„ng pĂ„ skĂ€rmen i tid för sina OnePlus 6T-smartphones.”

Det har inte funnits nÄgot slut pÄ niggling Ànnu nÀr det gÀller frÄgor för OnePlus, med mÄnga av sina smartphones som pÄverkas av frekventa buggar för att pÄverka element som vardaglig prestanda och batteritid. Det senaste i serien av rapporter angÄende OnePlus-smartphones gÀller dess nuvarande generationens flaggskepp, OnePlus 6T (recension). Flera rapporter om det officiella anvÀndarforumet har lett till en hel trÄd som Àr dedikerad till batteri- och uppvÀrmningsproblem för OnePlus 6T, dÀr anvÀndare nu rapporterar en plötslig minskning av den totala skÀrmtid.

AnvÀndare av flaggskeppet OnePlus-smarttelefonen har rapporterat att frÄn ungefÀr sex eller sju timmars jÀmn skÀrmtid har deras enheter minskat till att ge bara fyra timmars standby-skÀrmtid. Problemet verkar inte pÄverka alla, eftersom mÄnga anvÀndare pÄ trÄden har meddelat att deras enheter verkar fungera bra, eller faktiskt Ànnu bÀttre. För de som pÄverkas har mÄnga rekommenderat DIY-trick och appjusteringar, vilket gör det lite svÄrt att verkligen förstÄ om problemet Àr ett fel som har kommit in med en ny uppdatering eller pÄ annat sÀtt.

oneplus-6t-mclaren-edition_4

Bland flera lösningar har mĂ„nga anvĂ€ndare rekommenderat att manuellt sammanstĂ€lla appinstĂ€llningarna för att begrĂ€nsa att appar körs i bakgrunden, förutom de som Ă€r absolut avgörande. Andra har föreslagit att det Ă€r det integrerade adaptiva batterilĂ€get som skapar brist pĂ„ beredskapstid, Ă€ven om vissa andra har bestridit detta pĂ„stĂ„ende och sĂ€ger att adaptivt batteri faktiskt hjĂ€lper till att förlĂ€nga standby-tiden, som det Ă€r tĂ€nkt att göra. Vissa andra har ocksĂ„ föreslagit att man avinstallerar sociala medieappar, sĂ€rskilt Facebook, och istĂ€llet anvĂ€nder Chrome-webblĂ€saren för att komma Ă„t dessa tjĂ€nster. Även om det hindrar anvĂ€ndarupplevelsen lite, rapporterar vissa anvĂ€ndare en skillnad pĂ„ nĂ€stan 12 procent efter avinstallationen av dessa appar.

Det Àr Ànnu oklart om det hÀr Àr en sÀllsynt hÀndelse bland nÄgra hundra anvÀndare pÄ grund av tjÀnster frÄn tredje part, eller ett fel i en av OnePlus batterioptimeringar begravda i sin programvara som kan pÄverka mÄnga anvÀndare, om de inte lÀmnas patchade. OnePlus har Ànnu inte officiellt förklarat nÄgot om denna hÀndelse, och frÄn och med nu förblir glitch en spekulativ.