OnePlus 7 Pro har vattenbestÀndighet, men fortfarande ingen IP-klassning

OnePlus 7 Pro klarar hÄllbarhetstest med glÀnsande fÀrger

“Trots att en rörlig frontkamera har integrerats i sitt chassi kommer OnePlus 7 Pro att ha en viss nivĂ„ av vattentĂ„lighet”

OnePlus första vattentĂ„liga telefon var OnePlus 6T (recension). Även om det kom med en viss skyddsnivĂ„ mot vatten och damm hade den inte rĂ€tt IP-certifiering. Nu, med OnePlus 7 Pro, Ă€r det kinesiska varumĂ€rket pĂ„ det igen och kan skryta med sina vattenresistensfunktioner. Företaget slĂ€ppte en video förra veckan dĂ€r den dunkade den kommande Pro-modellen i vatten. Videon var avsedd att förmedla samma budskap som förra Ă„ret – OnePlus 7 Pro kommer med vattenmotstĂ„nd av nĂ„got slag och att det fortfarande inte finns nĂ„gon IP-klassning. Marknadskampanjen slutade dock fĂ„ mer flak Ă€n beundran frĂ„n OnePlus-fans som hellre skulle se en IP-klassificering pĂ„ sina dyra OnePlus-telefoner.

https://twitter.com/oneplus/status/1124358412999983105

OnePlus-telefoner har gradvis blivit dyrare varje Är och med OnePlus 7 Pro-priset i Indien tippat för att nÄ 50 000 Rs flaggskeppsmÀrke, har OnePlus fÄ och smÄ argument för att inte fÄ IP-betyg. Detta antyddes av mÄnga kritiker pÄ sociala medier och följaktligen delade OnePlus VD Carl Pei ett blogginlÀgg som förklarade hela initiativet till videon.

Visst skulle en IP-klassning vara det bÀsta sÀttet att bevisa en telefons vattentÄliga egenskaper, men OnePlus ville kommunicera funktionen pÄ ett mer direkt och kraftfullt sÀtt, förklarade Pei i blogginlÀgget. OnePlus betonade ocksÄ att Àven om OnePlus 7 Pro har en bra vattenbestÀndighet, tÀcks inte vattenskador under garantin precis som andra mÀrken. DÀrför betonade det ocksÄ att videon inte ska upprepas av anvÀndare hemma.

Det kommer ocksÄ att vara intressant att se hur OnePlus 7 Pro, som har en popup-kamerainstÀllning, kommer att integrera vattentÄlig trots att de har rörliga delar i sitt chassi. Om det till och med Àr nÀra IP67-nivÄerna skulle det faktiskt vara en första för en smartphone med en popup-kameradesign.