OnePlus 8T kameragranskning

OnePlus 8T kameragranskning

OnePlus 8T har lanserats i Indien med ett startpris pÄ 42999 Rs och det kommer med en mÀngd nya uppgraderingar över OnePlus 8, inklusive en 120Hz-skÀrm och helt nytt 65W-laddningsstöd. Den nya smarttelefonen kommer som en imponerande uppgradering jÀmfört med sin föregÄngare Àven om designen Àr lite oinspirerande. HÀr Àr en djupgÄende titt pÄ kamerans prestanda som ger dig en uppfattning om vad OnePlus 8T har att erbjuda.

OnePlus 8T levereras med ett vÀlkÀnt kamerasystem, men med nÄgra nya funktioner som hjÀlper dig att fÄnga bÀttre foton och videor. PÄ baksidan fÄr du en 48MP Sony IMX586-sensor, en 16MP vidvinkelobjektiv, en 5MP makrolins och en 2MP monokrom lins. PÄ framsidan fÄr telefonen en 16MP Sony IMX471-kamera med EIS-stöd. Kamerafunktionerna inkluderar Nightscape, Macro-lÀge, Video portrÀtt, Cine Aspect Ratio videoinspelning, Video Focus Tracking, Video Nightscape och mer. HÀr Àr vad vi tycker om kamerorna efter att ha anvÀnt dem mycket den senaste veckan.

Skjutreglage

Fotografering i dagsljus

OnePlus 8T Àr lika kapabel som alla andra telefoner i detta segment nÀr det gÀller att ta attraktiva dagsljusfoton. Du kommer att kunna ta bilder med bra detaljer och dynamiskt omfÄng. I jÀmförelsebilden nedan kan du se skillnaden mellan HDR- och icke-HDR-foton. Med HDR (kallad UltraShot HDR) ser bilden ljusare och tydligare ut, men fÀrgerna ser övermÀttade ut. Den primÀra kameran fÄr grunderna rÀtt för det mesta. Dagsljusfoton ser tilltalande ut med bra exponering och lÄg ljudnivÄ. FÀrger ser nÀra den riktiga saken nÀr det gÀller landskapsbilder, men AI tenderar att öka fÀrgerna nÀr man fÄngar föremÄl som blommor eller frukter. Den primÀra kameran har snabb autofokus och kan ta skarpa nÀrbilder utan att behöva anvÀnda makrolÀget.


Notera: Mot slutet av granskningsveckan mÀrkte vi allvarliga toningsproblem med fÀrgtemperaturen som stÀndigt flimrade mellan natur och sepia utomhus. Du kan se skillnaden i jÀmförelsebilden nedan. FrÄn och med nu Àr vi inte sÀkra pÄ om detta Àr en enstaka frÄga med vÄr granskningsenhet eller utbredd.


Vid vinkel

16MP vidvinkelobjektiv Àr anvÀndbart för att ta breda bilder, men foton saknar detaljer och skÀrpa, sÀrskilt runt kanterna. Linsen anvÀnds bÀst i dagsljus och om du vill fÄnga ett brett synfÀlt. FÀrger sÄg bra ut i de flesta vidvinkelbilder, men vi hittade ibland inkonsekvenser.


Fotografering i svagt ljus

OnePlus har förbÀttrat sin algoritm med svagt ljus genom Ären och vi kÀnner att OnePlus 8T gör ett ganska anstÀndigt jobb inom nattfotografering, Àven om upplevelsen har varit inkonsekvent. NÀr det gÀllde inomhusbilder kunde vi se en tydlig skillnad mellan ett vanligt och ett tag i Nightscape-lÀget, som du kan se nedan. NÀr det gÀller utomhusfoton pÄ natten mÀrkte vi ibland underexponering. Nightscape-lÀget gör ett bra jobb med att öka fÀrgerna, behÄlla detaljer och minska buller, men vi mÀrkte ibland problem med blÀndning.


Makro

Makroobjektivet 5MP erbjuder definitivt bÀttre detaljer jÀmfört med ett 2MP-objektiv. Vi kunde fÄ nÄgra anstÀndiga nÀrbilder med hjÀlp av makrolinsen förutsatt att det finns gott om ljus runt. Medan foton verkar tillrÀckligt tydliga, ser fÀrgerna ut tvÀttade och mycket mindre tilltalande jÀmfört med att ta en vanlig nÀrbild med den primÀra linsen. Medan den primÀra linsen inte kan komma nÀra, erbjuder den en mer naturlig bakgrundssuddighet och bÀttre fÀrgÄtergivning.


Selfie

16MP framÄtvÀnd kamera kan ta anstÀndiga selfies i dagsljus med bra fÀrgÄtergivning. Dynamiskt omfÄng Àr bra och vi kunde fÄnga ljusa och tydliga selfies i svÄra bakgrundsbelysta scenarier. Vi mÀrkte emellertid överskÀrpning av ansiktsdrag som ibland kan se onaturligt ut. Selfie-bokeh-lÀget var ocksÄ tillrÀckligt.


Video

Med OnePlus 8T kommer du att kunna spela in stabila handhÄllna videor genom de primÀra kamerorna tack vare OIS- och EIS-stöd. I dagsljus kommer videor att se detaljerade ut med bra dynamiskt omfÄng och fÀrgnoggrannhet. Du kan spela in upp till 4K-upplösning vid 60 fps i vanligt lÀge och filmlÀge, vilket spelar in i 21: 9-bredbildsförhÄllande. Det finns funktioner som Focus Tracking som kan spÄra motivet under inspelning. VideostÄende lÀge och video Nightscape-funktioner kommer ocksÄ till nytta och fungerar vid 1080p vid 30 fps, men de fungerar inte alltid som annonserade.

Dom

OnePlus 8T levereras med en bra uppsÀttning kameror, som alla Àr anvÀndbara med tanke pÄ rÀtt förhÄllanden. Den primÀra kameran kan ta skarpa, ljusa och fÀrgglada foton i dagsljus och vidvinkelobjektivet Àr anvÀndbart för perspektiv. I svagt ljus kan den primÀra kameran ta anstÀndiga foton med Nightscape, Àven om prestandan kommer att vara inkonsekvent. Makrokameran och monolinsen fungerar bra om du har ögat för det. Medan kamerorna pÄ OnePlus 8T inte Àr perfekta kan de förbÀttras genom programuppdateringar, vilket vi tror att vi kommer att se mycket av.