OnePlus ger DC-dimningsfunktion för att styra OLED-flimmer med kommande Oxygen OS-beta

OnePlus 6 och OnePlus 6T fÄr skÀrminspelare, juni-sÀkerhetsuppdatering och mer med OxygenOS-uppdateringar

“OnePlus lanserar först DC Dimming-funktionen till beta-anvĂ€ndare och utvidgar den till alla anvĂ€ndare av de telefoner som stöds”

De flesta flaggskepp som lanseras idag kommer med OLED-skĂ€rmpaneler. Även om det kan finnas mĂ„nga fördelar med att anvĂ€nda en OLED-panel börjar den flimra nĂ€r ljusstyrkan Ă€r instĂ€lld pĂ„ lĂ„g eftersom OLED-paneler anvĂ€nder pulsbreddsmodulering för att kontrollera bakgrundsbelysningens ljus, vilket orsakar ögonspĂ€nning. Detta fick OEM: er att ta steg mot funktioner som DC-dimning som dĂ€mpar OLED-panelen genom att justera DC-strömmen. Nu, Pete Lau, OnePlus VD i en Weibo inlĂ€gg bekrĂ€ftat att det snart kommer att rulla ut funktionen till OnePlus-telefoner med OLED-skĂ€rm. Men han noterade ocksĂ„ att aktivera detta kommer att förlora vissa visningseffekter.

OnePlus DC-dimning

Inledningsvis kommer funktionen att rullas ut i beta för dem som vill vara en del av testet och kommer att rullas ut till alla gradvis. Den har enligt uppgift testat DC-dimningsfunktionen med sin tekniska demo. DC-dimningstekniken anvÀnder likspÀnning mellan 0 och 10W för att ha kontroll över LED-ljusets ljusstyrka och automatiskt dimma ljusstyrkan baserat pÄ belysningen i omgivningen. Förutom OnePlus har OPPO retat funktionen pÄ den kommande Reno-telefonen som kör ColorOS 6.0. Xiaomis nyligen lanserade Black Shark 2 anvÀnder ocksÄ DC Dimming-funktionen och bekrÀftas att den snart kommer att lÀgga till den i Mi 9 via en OTA-uppdatering.

Bortsett frÄn OPPO har Xiaomi, Meizu och Vivos IQOO ocksÄ bekrÀftat att deras kommande telefoner stöder DC-dimning. Med DC-dimning aktiverad kan anvÀndare ha en flimmerfri tittarupplevelse nÀr ljusstyrkan hÄlls lÄg. OnePlus nÀmnde inte nÀr funktionen skulle vara tillgÀnglig Ànnu, sÄ hÄll ögonen öppna för fler uppdateringar.

[Previous Story]Huawei P30 Pro, P30 Lite India-lansering bekrÀftad för 9 april

[Next Story]Lenovos vikbara telefondesign avslöjas i nya patentbilder