OnePlus kan lĂ€gga till en ny “back gest” i en framtida OxygenOS-uppdatering

OnePlus kan lÀgga till en ny

“Den nya gesten testas för nĂ€rvarande pĂ„ HydrogenOS betaversion i Kina”

OnePlus-smartphones kan snart fÄ en ny rygggest som skulle göra det lÀttare att navigera pÄ större enheter. En OnePlus Forum-anvÀndare upptÀckte den nya gesten i en ny HydrogenOS-beta. Funktionen liknar den nya rygggest som har inkluderats i Android Q beta. En sÄdan gest har ocksÄ funnits pÄ iOS sedan lanseringen av iPhone X. Den nya gesten för OnePlus-enheter testas pÄ Android Pie HydrogenOS interna testbyggnad.

HydrogenOS motsvarar OxygenOS i Kina. Eftersom OnePlus inte kan skicka sina enheter i Kina med Google Services anvĂ€nder den istĂ€llet HydrogenOS. Detta har inga Google-tjĂ€nster och levereras med inbyggda kinesiska appar. Skinnet och anvĂ€ndargrĂ€nssnittet för detta operativsystem Ă€r mycket lika OxygenOS, sĂ„ Ă€ven om du installerar det pĂ„ en global OnePlus-telefon, kommer du inte att hitta mycket skillnad. Denna HydrogenOS beta var avsedd för OnePlus 7 Pro (recension) och den innehĂ„ller en ny gest som heter ‘Sideswipe’.

svep pÄ den ena sidan

I grund och botten, nÀr denna gest Àr aktiverad, kan du svepa Ät vÀnster eller höger frÄn sidorna av telefonen för att gÄ tillbaka. Detta Àr ett enklare sÀtt att gÄ tillbaka och kommer sÀrskilt att vara anvÀndbart för dem med smÄ hÀnder. OnePlus 7 Pro har en stor skÀrm och Àr en stor telefon. Med den nya gesten kan du helt enkelt svepa Ät vÀnster frÄn sidan för att gÄ tillbaka. Eftersom OnePlus har lagt till den hÀr funktionen i en Android Pie-byggnad kan det betyda att företaget planerar att föra den till alla Pie-kompatibla OnePlus-enheter.

Det skulle vara slöseri att lÀgga till den hÀr funktionen pÄ Android Q-baserade OxygenOS eller HydrogenOS eftersom operativsystemet redan har en sÄdan gest. Att lÀgga till den hÀr funktionen till Android Pie-baserade OxygenOS innebÀr dock att OnePlus 3 och 3T ocksÄ kan njuta av detta nya sÀtt att navigera. OnePlus levererar snart ny Pie-baserad OxygenOS beta-programvara för OnePlus 7 och OnePlus 7 Pro. Den nya betaversionen kommer sannolikt att inkludera denna funktion, eftersom den redan testas i HydrogenOS.

[Previous Story]Vivo Z1 Pro kommer exklusivt att finnas pÄ Flipkart i Indien

[Next Story]OnePlus 7 OxygenOS 9.5.5-uppdatering ger förbÀttringar av kameran och sÀkerhetsuppdatering i maj