OnePlus kommer att genomföra 5G-prövningar i Indien, tillkĂ€nnager programmet “5G Apps of Tomorrow”

OnePlus 5G Apps of Tomorrow - Featured

“OnePlus 5G Apps of Tomorrow-programmet vĂ€lkomnar bidrag till den 26 mars och kommer att ha fem vinnare”

Vid det pĂ„gĂ„ende MWC 2019 i Barcelona har varumĂ€rken fokuserat mycket pĂ„ 5g-anslutning med företag som Xiaomi, Samsung, Huawei, LG och andra tillkĂ€nnagav 5G-aktiverade smartphones. OnePlus var ocksĂ„ bland de varumĂ€rken som visade 5G-teknik, om Ă€n pĂ„ en prototypenhet, vid evenemanget. Nu har företaget meddelat att det kommer att genomföra 5G-försök i Indien; det kommer ocksĂ„ att vara vĂ€rd för ett nytt initiativ som heter “5G Apps of Tomorrow.”

OnePlus 5G-morgondagens appar - Utvalda

I ett uttalande sa OnePlus att man planerar att genomföra 5G-försök i Indien i samarbete med Qualcomm. Det finns dock ingen tidslinje kring försöken och företaget ger inga andra detaljer. Separat stÄr det att det syftar till att vara en av de första som tar en Snapdragon 855-driven smartphone i landet.

NÀr det gÀller utvecklingen av 5G-apparater diskuterade OnePlus VD Pete Lau framtiden och möjligheterna för 5G i en paneldiskussion med Qualcomm-vd Cristiano R. Amon och EE: s vd Marc Allera. Vid samma diskussion tillkÀnnagav Lau initiativet, vilket kommer att hjÀlpa utvecklare runt om i vÀrlden att skapa appar som kommer att fÄ ut det mesta av nÀsta generations anslutningar. Ansökningarna för programmet finns redan pÄ OnePlus officiella webbplats och applikationsfönstret stÀngs den 26 mars.

Efter det kommer Lau tillsammans med VD för EE och chefer frÄn Qualcomm Technologies att lista de fem bÀsta skaparna. Vinnarna fÄr betalda resor till OnePlus HQ i Shenzhen för att diskutera sin idé med Lau. Tillsammans med detta kommer vinnarna att fÄ en OnePlus 5G-enhet, tillgÄng till EE: s testmiljö, ekonomiskt stöd i ett Är och support frÄn 5G-experter via OnePlus-forum.

5G-nÀtverk - presenterade

Företaget Ă€r redan kĂ€nt för att engagera OnePlus-communityn i produktbeslut och tittar nu pĂ„ att anvĂ€nda branschens resurser för att stödja design av framtida appar av nya utvecklare. PĂ„ tal om initiativet sa Lau, ”OnePlus strĂ€van efter 5G Ă€r ett uppdrag som bestĂ€ms tillsammans med vĂ„rt samhĂ€lle. Vi förstĂ„r att utvecklargemenskapen Ă€r en viktig drivkraft bakom utvecklingen av 5G. Det Ă€r dĂ€rför vi just nu vill galvanisera dessa begĂ„vade utvecklare och uppmuntra dem att vara sĂ„ kreativa som möjligt nĂ€r vi omfamnar gryningen av den 5: e generationens mobilnĂ€tverk. ”

Vid samma paneldiskussion delade Lau ocksÄ sin vision av trefas utrullning av 5G, som han kallar 5G 1.0, 5G 2.0 och 5G 3.0. Enligt honom kommer vÀrlden under de nÀrmaste tre till fem Ären att njuta av 5G 1.0, vilket Àr den flammande snabba Internet-anslutningen som kommer att suddiga grÀnsen mellan lokal lagring och molnlagring. 5G 2.0 ser avancerad implementering av anslutningen för att skapa ett ekosystem av enheter som anvÀnder AI. Slutligen kommer 5G 3.0 att vara den heliga gralen, dÀr allt kommer att anslutas smart och sÀkerstÀlla en börda mindre anvÀndarupplevelse.