OnePlus stoppar senaste öppna betauppdatering nÀr den klossar OnePlus 5 / 5T-enheter

OnePlus 5 / 5T, 6 / 6T fÄr Fnatic-lÀge, Digital Wellbeing och juni sÀkerhetsuppdatering med öppen betauppdatering

“OnePlus har utfĂ€rdat ett uttalande pĂ„ sitt communityforum om att dra ner OTA.”

OnePlus Ă€r vanligtvis mycket snabbt och aktivt med betauppdateringar till sina flaggskeppsenheter, men det öppnar dörren för potentiella buggar som kan visa sig vara dödliga. En liknande sak intrĂ€ffade med OnePlus 5 / 5T idag nĂ€r OnePlus drev en beta-OTA med nya funktioner till sina tidigare flaggskepp – OnePlus 5 / 5T. Uppdateringen drevs ocksĂ„ till OnePlus 6 / 6T. Uppdateringen har dock stoppats helt efter att OnePlus fick reda pĂ„ att det hade en bugg som murade OnePlus 5 / 5T-enheter.

En OnePlus community manager delade meddelandet idag och förklarade varför OnePlus stoppade uppdateringen i förtid. Han sa,

“Vi har fĂ„tt rapporter om att OTAfailure och Device inte startar efter uppdatering till de senaste öppna betaversionerna pĂ„ Oneplus 5 och 5T, baserat pĂ„ dessa rapporter har vi pausat OTA-uppdateringarna.”

oneplus_5t_product_shots_9

För att sÀkerstÀlla att detsamma inte hÀnder för OnePlus 6 / 6T-anvÀndare har OTA stoppats för dem ocksÄ. Dessutom delade community manager ocksÄ instruktioner om hur man blinkar tillbaka till sÀkerhet i ÄterstÀllningslÀge för enheter som pÄverkas av felet. Risker som dessa Àr mycket verkliga nÀr anvÀndare registrerar sig för betas och det Àr dÀrför som betaprogrammet kommer med meddelanden om att anvÀndarna bör vara medvetna om vad de gÄr in i.

Tidigare var OnePlus 5 / 5T-anvÀndare offer för boot loop-problem nÀr uppdateringen till Android Pie anlÀnde. Och mer nyligen stod OnePlus 6T-anvÀndare inför allvarliga problem med batteriladdning med mÄnga anvÀndare som tog till Reddit för att uttrycka sin oro över problemet.

[Previous Story]OnePlus-telefoner som stÄr inför ljudproblem i appar som Snapchat, WhatsApp

[Next Story]Nya Nokia Android One-telefonvÀskor FCC-certifiering; kan komma fram till MWC 2019