OnePlus-telefoner som stÄr inför ljudproblem i appar som Snapchat, WhatsApp

OnePlus 6 och OnePlus 6T fÄr skÀrminspelare, juni-sÀkerhetsuppdatering och mer med OxygenOS-uppdateringar

“OnePlus 6T Ă€r den bĂ€stsĂ€ljande premiumsmartphonen i Indien, men det Ă€r inte utan problem”

Flera anvÀndare av OnePlus 6 och OnePlus 6T, Àven OnePlus 5T, har klagat pÄ ett ljudkvalitetsproblem nÀr de anvÀnder vissa tredjepartsappar. Det hÀr problemet har funnits i ett par mÄnader nu, men OnePlus har inte tagit upp det Ànnu. AnvÀndare verkar möta problem nÀr de ringer eller spelar in video med appar som WhatsApp, Facebook Messenger och Snapchat. Enligt vissa anvÀndare Àr ljudkvaliteten hemsk, och den lÄter vÀldigt liten, dÀmpad och avlÀgsen. Uppenbarligen slutar apparna att anvÀnda den översta mikrofonen pÄ enheterna för att spela in ljudet pÄ dessa appar.

OnePlus 6T recension12

Problemet Ă€r att den övre mikrofonen anvĂ€nds för brusreducering, varför ljudet verkar vara avlĂ€gset, dĂ€mpat och litet. Problemet finns inte i andra appar frĂ„n tredje part som Instagram. Även om de flesta klagomĂ„l kommer frĂ„n anvĂ€ndare av OnePlus 6 och 6T, stĂ„r ocksĂ„ flera anvĂ€ndare pĂ„ OnePlus 5T inför detta problem. Vissa anvĂ€ndare har ocksĂ„ stött pĂ„ detta fel pĂ„ OnePlus 3. Detta indikerar att detta definitivt Ă€r ett programvaruproblem, vilket innebĂ€r att det kan Ă„tgĂ€rdas.

Enligt ett par anvÀndare kan detta fel ocksÄ orsaka problem med Google Assistant, dÀr det inte skulle vakna. AnvÀndare har mött en sÄdan frÄga pÄ OnePlus 6 och 6T. Detta Àr verkligen möjligt eftersom mikrofonen skulle avbryta bruset. OnePlus har Ànnu inte bekrÀftat detta fel och har inte heller utfÀrdat nÄgra uppdateringar som skulle kunna fixa det.

OnePlus 6T har haft en skÀlig andel av emissionerna. Senast orsakade ett batterioptimeringsfel att appar tvingades stÀnga och sluta ta emot aviseringar, vilket orsakade anvÀndbarhetsproblem. Tidigare denna vecka tog flera anvÀndare till OnePlus-forumen för att klaga pÄ plötsliga problem med batteriladdning och uppvÀrmning.