OnePlus VD sÀger att inga hopfÀllbara telefoner Àr i fÀrd med att fokusera pÄ en smart TV

[Exclusive] OnePlus TV kommer att vara vÄrt nÀsta fokus och kommer snart till Indien: Vikas Agarwal

“OnePlus VD Pete Lau sĂ€ger att företaget inte har hittat ett sĂ€tt att bygga en hopfĂ€llbar telefon som skulle vara anvĂ€ndbar för kunderna”

OnePlus VD Pete Lau, i en intervju med Repubblica Italy, uppgav att företaget för nÀrvarande fokuserar pÄ en OnePlus-mÀrkt smart-tv istÀllet för hopfÀllbara telefoner. Flera smarttelefontillverkare arbetar med hopfÀllbara telefoner eller har redan meddelat kommersiellt tillgÀngliga vikbara enheter. Lau sÀger dock att OnePlus inte har hittat ett tillrÀckligt bra anvÀndningsfall för att bygga en hopfÀllbar telefon som faktiskt skulle vara till nytta för konsumenterna.

Enligt Lau kommer de vikbara enheterna inte att vara nÀsta generation av smartphones. Han sÀger att dessa bara Àr nischapparater och kommer att fortsÀtta att vara desamma i framtiden. Dessa enheter utför inte riktigt annorlunda Àn vanliga smartphones som inte kan fÀllas. De kostar dock mycket mer Àn en traditionell smartphone. Han tror att den flexibla skÀrmtekniken har mycket att mogna innan den kan anvÀndas ordentligt. SkÀrmen mÄste vikas som ett papper, först dÄ blir en hopfÀllbar smartphone riktigt vettig.

Huawei vikbar smartphoneHopfÀllbar smartphone Huawei Mate X

Han fortsÀtter med att sÀga att nÀsta generation av smartphones inte kommer att vara hopfÀllbara telefoner utan enheter vars hela front visas, med allt annat gömt. PÄ frÄgan om framtiden sa Lau att just nu handlar företaget om smartphones, men snart vill det komma in pÄ TV-marknaden. Förra Äret avslöjade OnePlus att de arbetar pÄ en smart-TV, och det verkar vara dess nya fokus för nu.

Lau uppgav att TV: n kommer att kunna kommunicera enkelt med telefonen och bilda ett ekosystem. Han förestÀller sig en smart skÀrm som skulle anvÀnda AI för att lÀra sig anvÀndarnas vanor. TV: n startar automatiskt eller presenterar anvÀndbar information nÀr det Àr nödvÀndigt. Han sÀger att dagens TV-apparater Àr daterade och att det inte har skett nÄgon riktig innovation de senaste 20 Ären.

Bortsett frĂ„n att satsa pĂ„ tv-verksamheten, har OnePlus ocksĂ„ siktat mot automations- och kontorsindustrin. Företaget kommer inte att bygga en bil, men de vill anvĂ€nda IoT och 5G för att bygga en ansluten plattform. Lau sa ocksĂ„ att 5G skulle möjliggöra 2025 möjligheten av en “typ av supervirtuell assistent som hjĂ€lper oss pĂ„ sĂ€tt som Ă€r svĂ„ra att förestĂ€lla sig idag.” NĂ€r det gĂ€ller kontorssidan av saker vill OnePlus arbeta med molnlagringsprodukter och datorer.