Online shopping Àr pÄ vÀg upp, och Shopify fÄr fördelarna

Online shopping Àr pÄ vÀg upp, och Shopify fÄr fördelarna

Shopify och Walmart tillkÀnnagav ett partnerskap idag: Walmart kommer att öppna en online-marknadsplats genom Shopify, sÄ att Shopifys godkÀnda tredjepartssÀljare kan lista objekt pÄ Walmart.com. Walmart strÀvar efter att lÀgga till 1200 Shopify-sÀljare i slutet av 2020.

Det Àr inte det enda nya steget som Shopify har gjort för att vinna mer mark i e-handeln. Det var redan en stor aktör i onlinevÀrlden, efter att ha gÄtt Drupal i maj för att bli den nÀst största CMS-tjÀnsten över hela vÀrlden, efter WordPress.

Nu Àr Walmart-affÀren bara den senaste i en serie samarbeten som hjÀlper till att cementera Shopifys status som standard e-handelsplattform för butiker som flyttar online.

Shopify och Walmart

Walmart-marknaden Àr ett ömsesidigt fördelaktigt steg för de tvÄ företagen. Walmart drar nytta av Shopifys expertis inom online-shoppingvÀrlden och dess kundbas (den satte 300 miljoner konsumenter enbart under 2019), medan Shopifys sÀljare drar nytta av Walmarts egen hÀlsosamma kundbas.

Det Àr ocksÄ goda nyheter för mindre hemodlade sÀljare som anvÀnder Shopify, som nu potentiellt kan lÀgga till en extra intÀktskanal pÄ Walmart-marknadsplattformen.

Och alla drar nytta av koronaviruspandemin, vilket Àr den stora anledningen till att det finns en sÄdan guldhopp bland ÄterförsÀljare mot e-handel i första hand.

Pandemin har förÀndrat shopping

E-handel i USA vÀxte med 74% under det senaste kvartalet, bland pandemistÀngningar som pressade miljoner att plötsligt bli mycket mer bekvÀma med hemmahandel.

Visst, Amazon tog mycket av den tillvÀxten och drog in 75 miljarder dollar under det kvartalet, men genom att gÄ ihop hoppas Walmart och Shopify ocksÄ kunna dra nytta av det.

Walmart har tidigare provat en mer praktisk strategi för e-handel, efter att ha förvĂ€rvat Jet.com för just det mĂ„let 2016 och betalat 3,3 miljarder dollar för nöjet. De avslöjade planer pĂ„ att avbryta e-handelsplatsen förra mĂ„naden före deras Shopify-team-up. Detta misslyckande i Walmarts satsning pĂ„ miljarder dollar Ă€r ett bevis pĂ„ att e-handel Ă€r tufft – och bara kan hjĂ€lpa till att förklara varför Walmart Ă€r okej med att lĂ„ta Shopify hantera det framĂ„t.

Shopify och Facebook

PĂ„ ytan verkar Facebook och Walmart inte likna. ÄndĂ„ har de en sak gemensamt: Ingen av dem Ă€r en onlinebutik, men bĂ„da vill vara. Och som ett resultat Ă€r Facebook lika gĂ€rna ett samarbete med Shopify, som de meddelade förra mĂ„naden.

Instagram- och Facebook-anvÀndare som vill öppna en butik kan snart anvÀnda Shopify-plattformen för att skapa sina butiker pÄ Facebook Shops och sÀlja frÄn de sociala nÀtverken. NÄgra förmÄner kommer att integreras i Facebook och Instagram, inklusive live produktvideor och lojalitetsprogram kopplade till kundernas Facebook-profiler.

Det Àr inte att sÀga att Shopify Àr det enda tillgÀngliga alternativet, Àven om det Àr det största. Facebook hÄller sina alternativ öppna genom att samarbeta med en stor handfull andra e-handelssajter. Deras lista över tredjepartsplattformar inkluderar Àven BigCommerce, Woo, Channel Advisor, CedCommerce, Cafe24, Tienda Nube och Feedonomics.

Allt kommer fram Shopify

Facebook och Walmart Àr bÄda stora partners för en e-handelsplattform, men Shopify har Ànnu mer utrymme att vÀxa. Den nya appen för konsumentshopping, Shop, kommer att hjÀlpa mindre lokala företag att öppna sina egna e-handelskanaler via Shopify-plattformen.

Återigen pĂ„ grund av pandemin kommer mĂ„nga företag mer Ă€n gĂ€rna att lĂ„ta en ny app styra dem genom den ovanliga processen att skapa en butik online.

Shopify kommer att stanna nÄgot bakom kulisserna, men det kommer fortfarande att bli kraftpaketet bakom den redan uppenbara ökningen av online-shopping.

“Vi gillar positioneringen av oss som varumĂ€rke bakom varumĂ€rket som fĂ„r företagare att se bra ut”, berĂ€ttade Harley Finkelstein, verkstĂ€llande direktör för Shopify, VĂ€ktaren.

2020 Àr det tydligare Àn nÄgonsin att ÄterförsÀljare kommer att behöva gÄ mot e-handel för att överleva och trivas. Och det Àr ocksÄ tydligt att Shopify Àr plattformen för jobbet.