Ooklas nya 5G-karta hjÀlper dig att spÄra var nÀsta generations nÀtverk har rullats ut

Ooklas nya 5G-karta hjÀlper dig att spÄra var nÀsta generations nÀtverk har rullats ut

“5G-karttjĂ€nsten frĂ„n Ookla innehĂ„ller detaljerad information om stĂ€der och operatörer som har rullat ut eller arbetar med nĂ€sta generations anslutningar”

Ookla, moderbolaget för den populÀra webbtjÀnsten Speedtest, har tillkÀnnagett Ookla 5G Map, som Àr den första i sitt slag för att spÄra 5G-utvecklingen runt om i vÀrlden. TjÀnsten uppskattas vara en enda destination för att veta vilka stÀder som har antagit nÀsta generations nÀtverk, teleoperatörer som erbjuder 5G-tjÀnster och status för nÀsta generations nÀtverk i ditt omrÄde.

Ookla karta

“NĂ€r vĂ€rlden banar vĂ€g för 5G-teknik med utrullning i stad efter stad blir det viktigt för branscherna och konsumenterna att spĂ„ra nĂ€tdistribution och operatörsstatus för 5G över hela vĂ€rlden,” sa företaget i ett pressmeddelande.

Ookla 5G-kartan sĂ€gs vara en interaktiv resurs för att spĂ„ra nĂ€tverkets distribution i stĂ€der över hela vĂ€rlden. Företaget sĂ€gs uppdatera sin 5G-karta varje vecka med information om 5G-utvecklingen frĂ„n “verifierad offentlig kĂ€lla” sĂ„vĂ€l som sina egna data. AnvĂ€ndare kan fĂ„ mer information, inklusive stadsnamnet, en lista över operatörer som har rullat ut 5G och andra detaljer genom att klicka pĂ„ stiften som visas pĂ„ 5G-kartan.

Kartan innehĂ„ller tillgĂ€nglighetsuppgifter för nĂ€tverket pĂ„ tvĂ„ sĂ€tt: begrĂ€nsad och kommersiell. BegrĂ€nsad i den meningen att omrĂ„den har 5G-anslutning men enheterna Ă€r begrĂ€nsade till utvalda anvĂ€ndare, medan “kommersiell” inte innehĂ„ller nĂ„gon sĂ„dan begrĂ€nsning – varje kund kan köpa en 5G-kompatibel enhet. Enligt Ookla finns 303 5G-distributioner runt om i vĂ€rlden, tillhandahĂ„llna av 20 operatörer i 294 stĂ€der. Schweiz leder som det land som har flest 5G-kommersiella utplaceringar i 217 stĂ€der, medan Indien och mĂ„nga andra lĂ€nder Ă€nnu inte gör sitt mĂ€rke pĂ„ kartan.