Opera för Android fÄr inbyggd VPN-funktion i den senaste betaversionen

Opera för Android fÄr inbyggd VPN-funktion i den senaste betaversionen

“BetanvĂ€ndare av webblĂ€saren Opera pĂ„ Android kan nu anvĂ€nda den kostnadsfria obegrĂ€nsade VPN-funktionen”

Flera webbplatser och onlinetjÀnster Àr regionspecifika, vilket innebÀr att de inte kan nÄs var som helst. Kunder kommer runt detta genom att anvÀnda VPN-tjÀnster som gör det möjligt för dem att kringgÄ regionbegrÀnsningar. En VPN-tjÀnst ger ocksÄ extra sÀkerhet nÀr du surfar pÄ nÀtet. Opera inkluderade nyligen en inbyggd gratis VPN i sin stationÀra webblÀsare. Nu vill företaget ta med samma funktion till mobilversionen av sin webblÀsare och har slÀppt en ny Opera beta för Android som kommer med en inbyggd VPN-funktion.

Om du Àr en betaanvÀndare av webblÀsaren Opera pÄ Android fÄr du prova VPN före andra. Naturligtvis kan vem som helst prova betaversionen genom att helt enkelt ladda ner den frÄn Google Play Store. Betan Àr tillgÀnglig gratis och krÀver ingen speciell inloggning. Den inbyggda VPN-enheten Àr obegrÀnsad och loggar ingenting, men Àr landsberoende. Opera lovar att den inte lagrar nÄgon information som överförs via deras servrar.

Kredit - Opera

Vanligtvis mÄste anvÀndare ladda ner en separat VPN-app om de vill besöka / visa regionspecifika webbplatser / innehÄll. Vissa av dessa VPN-tjÀnster krÀver ocksÄ att anvÀndaren betalar för att fÄ tillgÄng till alla funktioner. Opera sÀger att kunderna kommer att fÄ fri tillgÄng till sina VPN-tjÀnster och inte behöver betala nÄgra pengar. För att aktivera VPN pÄ Opera för Android beta, gÄ bara till Opera-instÀllningar och aktivera VPN. SÄ enkelt Àr det.

NÀr du har aktiverat VPN-funktionen i webblÀsaren ersÀtts din IP-adress med en virtuell IP-adress. Detta kommer att förbÀttra sÀkerheten och göra det svÄrt för webbplatser och tjÀnster att spÄra anvÀndarplats och annan information. Det var först igÄr som vi berÀttade om hur webbplatser fortsÀtter att spÄra anvÀndardata Àven om SpÄr inte Àr aktiverat. En VPN kommer att vara till nytta i sÄdana situationer.

Opera kommer gradvis att börja rulla ut den hÀr funktionen till sina betaanvÀndare eftersom testerna fortfarande pÄgÄr. Vi Àr inte sÀkra pÄ nÀr den stabila versionen kommer att fÄ VPN-funktionen, men det borde inte ta för lÄng tid.