Opera GX spelcentrerad webblÀsare med Twitch-integration tillkÀnnagavs

Opera GX spelcentrerad webblÀsare med Twitch-integration tillkÀnnagavs

“Opera GX-spelwebblĂ€sare gör det möjligt att stĂ€lla in grĂ€nser för CPU- och RAM-anvĂ€ndning och skickar Ă€ven aviseringar nĂ€r en streamer gĂ„r live”

PÄ E3-spelutstÀllningen har Opera introducerat en ny version av sin webblÀsare, kallad Opera GX, som vÀrldens första spelwebblÀsare. Den har en sÀrskild panel som tillÄter anvÀndare att stÀlla in grÀnser för CPU- och RAM-anvÀndning. Detta behandlar verkligen det ofta klagomÄlet att webblÀsare konsumerar systemresurser intensivt, vilket gör det till en smart funktion att ha. Kontrollpanelen visar ocksÄ mÀngden resurser som anvÀnds. Riktat mot spelare visar webblÀsaren erbjudanden om spel, speltillbehör, underhÄllningsnyheter och mer för att öppna en ny flik.

Opera behöll det populÀra sidofÀltet pÄ vÀnster ryggrad för snabb Ätkomst till olika instÀllningar och tjÀnster inklusive Twitch-prenumerationer. Det kan ocksÄ skicka meddelanden nÀr en streamer som anvÀndaren följer gÄr live. NÀr det gÀller utseendet har webblÀsaren som standard svarta och röda accenter, vilket markerar mellanslag och ikoner; detta kan dock anpassas av anvÀndaren. Det inkluderar ocksÄ ljudeffekter som Àr komponerade i samarbete med ljuddesigner Ruben Rincon och bandet Berlinist.

Opera GX-webblÀsaren har ocksÄ en dedikerad VPN, ad-blockerare och paneler för Ätkomst till Facebook, Messenger och WhatsApp. WebblÀsaren stöder ocksÄ flytande fönster. Det stöder inte bara traditionella Opera-tillÀgg, men webblÀsaren Àr ocksÄ kompatibel med Google Chrome-tillÀgg. Opera GX för tidig Ätkomst Àr för nÀrvarande endast tillgÀnglig för Windows och kan laddas ner frÄn Operas webbplats.