Opera-webblÀsaren för Android uppdateras med gratis inbyggd VPN

Opera-webblÀsaren för Android uppdateras med gratis inbyggd VPN

“Android-anvĂ€ndare kan nu uppdatera till den senaste Opera-appen och börja anvĂ€nda den kostnadsfria obegrĂ€nsade VPN-tjĂ€nsten”

Opera har meddelat lanseringen av en ny uppdatering för sin Android-webblÀsare. Uppdateringen kommer med det inbyggda gratis VPN-verktyget, vilket gör det möjligt för anvÀndare att surfa sÀkert pÄ nÀtet. AnvÀndare mÄste installera Opera för Android version 51 för att kunna anvÀnda den hÀr nya funktionen. Enligt företaget rullas uppdateringen gradvis ut och tar lite tid att nÄ alla regioner.

Den kostnadsfria VPN-funktionen har funnits i nÀstan en mÄnad i betaversionen av Opera för Android. Men Opera har nu inkluderat denna anvÀndbara funktion i den stabila versionen av sin Android-webblÀsare. Funktionen finns ocksÄ pÄ skrivbordsversionen av Opera.

opera vpn

Peter Wallman, SVP Opera Browser för Android, sa, ”Det finns redan mer Ă€n 650 miljoner mĂ€nniskor som anvĂ€nder VPN-tjĂ€nster globalt. Med Opera kan de nu njuta av en kostnadsfri tjĂ€nst utan logg som förbĂ€ttrar integriteten pĂ„ nĂ€tet och förbĂ€ttrar sĂ€kerheten. ”

Med inkluderingen av gratis VPN i Android-webblÀsaren vill Opera ge ökad integritet online och bÀttre sÀkerhet nÀr du surfar pÄ offentliga Wi-Fi-anslutningar. VPN-funktionen Àr gratis att anvÀnda och mycket lÀtt att aktivera. PÄ webblÀsaren Opera för Android, gÄ över till sidan InstÀllningar, leta efter VPN och aktivera den. AnvÀndare kan ocksÄ vÀlja önskad anslutningsregion. Det finns inget behov av att logga in heller, vilket gör detta till en bra-brainer.

Opera sÀger att dess inbyggda VPN-tjÀnst inte hÄller nÄgra loggar, sÄ du behöver inte oroa dig för att nÄgon kÀnner till din webbhistorik. Om du Àr nÄgon som alltid Àr pÄ sprÄng och anvÀnder din mobiltelefon för att ansluta till internet kan VPN-tjÀnsten vara mycket anvÀndbar för dig. NÀr du ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nÀtverk pÄ flygplatser, hotell eller kaféer kommer dina data att krypteras och skickas genom en sÀker tunnel.

Enligt Opera finns det en stor efterfrÄgan pÄ VPN-tjÀnster i Indien, vilket Àr sant. Cirka 650 miljoner anvÀndare runt om i vÀrlden anvÀnder VPN-tjÀnster och mer Àn 160 miljoner av dem kommer frÄn Indien. AnvÀndningen av VPN-verktyg pÄ mobiltelefoner ökar ocksÄ.