OPPO att öka fokus pÄ onlineförsÀljning i Indien för att ta pÄ sig tÀvlingen

OPPO-smartphone med Snapdragon 665 SoC-ytor pÄ Bluetooth SIG

“OPPO betonar att medan företaget expanderar sin distribution online, skulle offlinemarknaden fortfarande vara central för sina planer”

Under lÄng tid har OPPO prövat offline-tillgÀngligheten av sina smartphones som en av de viktigaste fördelarna mot konkurrensen frÄn Xiaomi och Motorola. VarumÀrket insÄg dock snabbt en avgörande aspekt av den indiska marknaden. Detta Àr att medan mÄnga fortfarande föredrar att besöka fysiska butiker för att göra sina inköp, bryr sig den nya generationen inte om var de hÀmtar telefonen frÄn sÄ lÀnge de fÄr en bra affÀr.

OPPO-logotyp

Vidare pÄ den indiska smarttelefonmarknaden sker cirka 35 procent till 38 procent av den totala försÀljningen online, och det Àr en anledning till att smarttelefonmarknaden för e-handel har ökat i snabb takt. Den lÀgre distributionskostnaden gör det ocksÄ möjligt för varumÀrken att förmedla fördelarna till slutanvÀndaren. Detta gör det vanligtvis möjligt för företag att erbjuda smarttelefonen till en lÀgre pris Àn offlinehandelspriset. För att lÀgga till det möjliggör onlinekanalen billigare marknadsföringskampanjer, direkt kommunikation med slutanvÀndaren och mer varumÀrkesigenkÀnning.

oppo_r17_review_design12

OPPO har varit nÀrvarande pÄ onlinemarknaden sedan 2016 men har inte varit aggressiv i detta segment tidigare. Nu nÀr varumÀrket redan har sig sjÀlv som ett vanligt hushÄllsnamn, tack vare sin stora offline-nÀrvaro, siktar det ocksÄ pÄ att kanalisera sina anstrÀngningar mot e-handelssegmentet. Eftersom onlinekanaler blir mer populÀra i nivÄ 2 och nivÄ 3-stÀder, som Àr kÀrnmarknaden för OPPO, har varumÀrket stor nytta av en online-nÀrvaro i landet. En viktig faktor för denna popularitet pÄ nÀtet Àr den ökande penetrationen av internet i de lÀgre stÀderna, vilket kan krediteras Reliance Jio.

Medan OPPO planerar att samordna sina anstrÀngningar pÄ online-marknaden upprepar varumÀrket att dess fokus aldrig kommer att flyttas frÄn offline-kanaler. AnstrÀngningarna inom online-domÀnen Àr ett försök att stÀrka varumÀrkets nÀrvaro och erkÀnnande i landet. För detta ÀndamÄl kommer företaget ocksÄ att ta med en helt ny serie med smartphones. FrÄn vad vi hör kommer OPPO att störa segmentet genom att erbjuda kraftfulla funktioner som fingeravtrycksskannrar under visning. Vi kan inte vÀnta med att se de nya enheterna frÄn phonemaker. Hur Àr det med dig?