OPPO F11 Pro första intryck: den underbara mid-ranger som vi förtjÀnar

OPPO F11 Pro första intryck: den underbara mid-ranger som vi förtjÀnar

”OPPO F11 Pro levereras med en glassmörgĂ„sdesign med ett lutande fĂ€rgmönster som kan pĂ„minna dig om OPPO Find X frĂ„n förra Ă„ret”

OPPO hade retat oss om lanseringen av sin F11 Pro-smartphone under en lĂ€ngre tid, och varumĂ€rket har Ă€ntligen lanserat handenheten i Indien idag. Även om det finns mĂ„nga samtalspunkter om den nya handenheten, Ă€r en tydlig utmĂ€rkelse pop-up eller “stigande”Selfie-kamera som gör det möjligt för OPPO F11 Pro att erbjuda ett otroligt förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp. Vi lyckades fĂ„ tag pĂ„ telefonen strax före lanseringen och Ă€r nu redo att dela vĂ„r unboxing-upplevelse och första intryck.

Unboxing-upplevelse

Oppo F11 Pro BOX

Butiken för OPPO R11 Pro levereras med alla vanliga misstÀnkta. Det betyder att du fÄr en VOOC-laddare, standarddokumentation, SIM-utmatningsverktyg och ett TPU-fodral, vilket effektivt minskar handenhetens utseende men Ànnu viktigare, skyddar den. Företaget har ocksÄ medföljt hörlurar med handenheten, som ser anmÀrkningsvÀrt ut som öronproppar.

Första intrycken

Det Ă€r ingen mening att slĂ„ runt busken som du kanske redan har rĂ€knat ut med bilderna, OPPO F11 Pro Ă€r en attraktiv telefon. BĂ„de Thunder Black och Aurora Green fĂ€rgvarianter ser riktigt attraktiva ut och kommer troligen att vara tilltalande för yngre publik. VarumĂ€rket har valt ett glasliknande material pĂ„ baksidan med en matt yta pĂ„ sidorna för att sĂ€kerstĂ€lla att telefonen inte kĂ€nns alltför hal. Rundade sidor pĂ„ baksidan Ă€r det lĂ€ttare att hĂ„lla telefonen Ă€ven med en hand. Återigen, med designkoder frĂ„n OPPO Find X, Ă€r telefonens övre och nedre sida böjda nĂ„got inĂ„t för att ge den en konkav form.

Oppo F11 Pro-kamera

Den dubbla kamerainstÀllningen pÄ baksidan har placerats av företaget i vertikal orientering (inom en rand), mitt i bakpanelen ovanför den pillerformade fingeravtryckssensorn och företagets varumÀrke. Pop-up-kameran Àr placerad precis ovanför denna rand. SÄ om jag tar hÀnsyn till mindre designdetaljer kommer OPPO F11 över en delikat utformad enhet.

NÀr vi pratar om design och portar kommer den nya telefonen frÄn OPPO med strömbrytaren pÄ höger sida och kommer med en grön nyans i mitten som ser riktigt snygg ut nÀr du ser telefonen pÄ nÀra hÄll. Till vÀnster hittar du volymknapparna och microSD-kortplatsen till höger. PÄ undersidan hittar du en micro-USB-laddningsplats, högtalargaller och ett 3,5 mm hörlursuttag.

Oppo F11 Pro SelfieTack vare popup-selfie-kameran lyckas telefonen erbjuda ett imponerande förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp pĂ„ 90,9 procent. Personligen ser 6,5-tumsskĂ€rmen levande och uppslukande ut, och bristen pĂ„ hack kĂ€nns extremt tillfredsstĂ€llande. Notch design, Ă€ven om det Ă€r en icke-frĂ„ga, har alltid handlat om kompromisser och nĂ€r vi fĂ„r en stor skĂ€rm i en relativt kompakt kropp hĂ€r, kan vi se fler telefoner med denna design gĂ„r vidare. Om man ska tro pĂ„ lĂ€ckor kan Ă€ven OnePlus 7 komma med samma design, vilket faktiskt kan vara mycket bra. Även om vi lyckades spendera begrĂ€nsad tid med telefonen verkade skĂ€rmens ljusstyrka som om den skulle hĂ„lla bra i starkt solljus.

Eftersom telefonen har en dubbelkamerainstĂ€llning med en primĂ€r 48MP IMX586-sensor och en 5MP sekundĂ€r sensor har F11 Pro pĂ„stĂ„s erbjuda en imponerande kameraprestanda. Pop-up eller “stigande”Selfie-kamera Ă€r en 16MP-shooter som ocksĂ„ dyker upp för en ansiktslĂ„sningsfunktion. I vĂ„r första testning, som oftast utfördes inomhus, lyckades OPPO F11 Pro ta nĂ„gra riktigt detaljerade bilder och ser ut som en imponerande kameratelefon. Vi reserverar dock vĂ„rt fulla omdöme om optiken för den detaljerade granskningen. För dem som Ă€r intresserade kan du ibland undertrycka popup-kameran och hĂ„rdvaran kommer fortfarande inte att skadas enligt företagets pĂ„stĂ„enden.

Oppo F11 Pro Back 1För att gÄ vidare till prestanda drivs OPPO R11 Pro av en MediaTek Helio P70-chipset, kombinerat med 6 GB RAM. Som du kan förvÀnta dig av den hÀr hÄrdvaran, stod jag inte inför nÄgra stammar eller fördröjningsproblem under min korta tid med telefonen. Om jag pratar om sjÀlva plattformen kör OPPO F11 Pro ColorOS 6.0 ur lÄdan och verkar packa vÀldigt lite bloatware. Det finns visuella förbÀttringar frÄn den tidigare iterationen av ColorOS, och du kan kolla in de flesta av dem i min Realme 3-recension. För mer information om programvaran och prestandan mÄste du vÀnta pÄ telefonens fullstÀndiga recension.

TÀcker resten av specifikationerna, kommer telefonen i bara en konfiguration, dvs. 6 GB RAM / 64 GB lagring och packar ett 4000 mAh batteri som stöder VOOC 3.0 snabb laddning, vilket har hÀvdats av företaget att ladda telefonen upp till 50 procent i ungefÀr trettio minuter.

OPPO F11 Pro kommer att tÀvla mot POCO F1 (recension) och ASUS Zenfone 5Z (recension) i denna prisklass. Det Àr svÄrt att sÀga pÄ grundval av första intryck om telefonen kommer att utgöra en tuff kamp mot konkurrenterna, men en sak kan vi sÀga sÀkert Àr att OPPO F11 Pro definitivt Àr en av de snyggaste smartphonesna i mitten. rÀckvidd.