OPPO-filer för patent för att anvÀnda punch-hole selfie-kamerans döda utrymme för kameraapp-ikonen

OPPO presenterar sin första smarttelefon pÄ skÀrmen den 26 juni pÄ MWC Shanghai

”Patentet avslöjar OPPO: s telefon med selfie-kamerahĂ„l överlagrat med kameraappikonen”

StanshĂ„ls-selfie-kamera-smarttelefonen som debuterade förra Ă„ret med Samsung Galaxy A8s fĂ„r fart. Huawei och Honor har redan lanserat sina respektive Nova 4 och View 20-enheter med displayhĂ„l som rymmer selfie-kamera. Nu verkar OPPO vara redo att starta en sĂ„dan enhet. Kinesiska OEM har enligt uppgift lĂ€mnat in ett par patentansökningar hos WIPO som visar alternativa sĂ€tt att anvĂ€nda ett stanshĂ„l. Patenten (först upptĂ€cktes av LetsGoDigital) heter “Mobiltelefon med grĂ€nssnitt för appikon”.

OPPO punch-hole display_patent

Som namnet antyder har OPPO patenterat för tekniken för att sÀtta ikoner över selfie-kamerahÄlet. SÀljaren kan antingen implementera selfie-kameran i det övre vÀnstra hörnet, och kamerans utklipp skulle lÀggas över kameraapp-ikonen sÄ att den förblir dold och inte ser iögonfallande ut. Vidare, klicka pÄ ikonen för att starta appen och svep Ät höger stÀnger den. Appikonen sÀgs stanna kvar Àven om du rullar skÀrmen i sidled.

OPPO punch-hole display_patent1

Den andra patentansökan avslöjar nÄgon form av en app-startare runt selfie-kamerahÄlet som verkar innehÄlla fem appikoner. Det belyser ocksÄ de nya sveprörelserna som OPPO kan introducera med enheten. Svep rörelse pÄ skÀrmen gör att ikonerna visas eller försvinner. Du kan ocksÄ blÀddra för att skapa plats för nya ikoner att dyka upp och kommer att kunna slÄ av / pÄ hela funktionen.

Specifikationerna för den mystiska OPPO-enheten förblir okÀnda för tillfÀllet, men vi kan sÀga att den kommer att ha en dubbelkamerainstÀllning och en fingeravtryckssensor pÄ bakpanelen. Det Àr allt vi vet hittills! Det ÄterstÄr att se om och nÀr OPPO planerar att starta enheten. Men rykten Àr att det kan hÀnda pÄ MWC 2019 (kickstart den 25 februari) dÀr sÀljaren har planerat att introducera en smartphone med 10x optisk zoomobjektiv.

[Previous Story]Honor View 20-nedrivningsvideo avslöjar mindre vÀrmerör och enkel batterimontering

[Next Story]Xiaomi Mi 9 kan lanseras den 19 februari